Habitat for Humanity reconstruieste 200 de case in Dorohoi, din august

 

Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, si Adrian Ciorna, presedintele organizatiei Habitat for Humanity Romania, au semnat, vineri, un protocol pentru reconstruirea, incepand din luna august, a 200 de case distruse de ape in Dorohoi.

Udrea a catalogat parteneriatul drept unul “arareori folosit in Romania intre institutiile statului si ONG-uri sau mediul de afaceri\”. Ea a precizat ca 150 de case vor fi reconstruite pe vechile amplasamente, iar materialele de constructie provin din donatii si sponsorizari, forta de munca fiind formata din voluntari si din beneficiarii acestor locuinte. Casele vor avea o suprafata construita de 60 metri patrati si vor cuprinde camere de zi, dormitor, bucatarie si hol.

Adrian Ciorna, presedintele organizatiei Habitat for Humanity Romania, a declarat ca toate cele 200 de locuinte au o valoare de circa 4 milioane euro. Organizatia activeaza in Romania din 1996 si a construit peste 1.700 de locuinte. Habitat for Humanity este prezenta in 92 de tari, incepand din 1976, unde a construit in total peste 350.000 locuinte.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.