Haos la frontiera germană

Presa internațională a relatat pe larg efectele produse de restricțiile impuse de Guvernul german, care a închis parțial frontierele cu Cehia și Austria, din 14 februarie. Măsurile urmează să rămână în vigoare cel puțin 10 zile, conform declarațiilor date de oficialii germani, care nu exclud introducerea de restricții similare la frontiera cu Franța.

sursă foto: UNTRR

Cozile de camioane s-au întins inclusiv pe zeci de kilometri, în anumite cazuri, iar șoferii au stat ore întregi în frig pentru a fi testați, după ce Germania a impus o serie de măsuri restrictive la granițele cu Austria și Cehia, care includ obligativitatea prezentării de către șoferii profesioniști a unui test negativ, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte.

Decizia a fost luată pe fondul noilor mutații ale coronavirusului, care se presupune că sunt mai contagioase și rezistente la vaccinuri.

Conform noilor reguli, doar anumite categorii de persoane au voie să treacă frontiera: șoferii de vehicule grele, germanii care se întorc în țară și lucrătorii esențiali, precum medicii.

sursă foto: UNTRR

Germania a oprit majoritatea călătoriilor terestre între regiunile din estul și sudul țării și Republica Cehă sau Tirol, considerate ca zone de risc din cauza numărului mare de cazuri de infectări cu noile tulpine ale virusului.

1.000 de polițiști germani mobilizați

De menționat că presa germană, preciza că aproximativ 1.000 de polițiști au fost mobilizați, în 14 februarie, pentru a asigura noile controale la frontieră, iar compania feroviară de stat Deutsche Bahn a suspendat transportul către și dinspre zonele afectate.

În acest context, au fost producători de autovehicule care au avertizat că ar putea fi obligați să închidă din nou fabricile, ținând cont de rolul important pe care Cehia îl reprezintă în lanțul de aprovizionare a multor companii germane.

sursă foto: UNTRR

Și DSLV, asociația federală pentru logistică din Germania, a arătat privește cu îngrijorare noile restricții la frontieră. Asociația arată într-un comunicat că, potrivit informărilor primite din partea asociației austriece AISO, este indicat ca șoferii să efectueze testele înainte de intrarea în Austria, ținând cont de faptul că nu există suficientă capacitate de testare în parcările din zona autostrăzii. De altfel, Italia a anunțat crearea unor centre de testare la granița cu Austria. Conform informațiilor postate pe site-ul DSVL sunt acceptate atât testele PCR cât și cele rapide cu condiția să fi fost prelevate într-un centru recunoscut.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.