Hingheri auto si in Sectorul 4

Incepand cu 15 martie, masinile parcate neregulamentar vor fi ridicate si de pe raza Sectorului 4 al Capitalei, dupa ce primariile sectoarelor 1, 2, 3, si 6 au apelat de mai mult timp la aceasta metoda de civilizare a posesorilor auto.

 

Vestea buna este ca, timp de un an, se vor ridica de pe domeniul public numai autoturismele abandonate, care ocupa nejustificat locurile de parcare. Serviciul de ridicare, transport si depozitare a masinilor lasate aiurea va fi efectuat de Asociatia SC Autosal Expert Srl si SC Euronautica Motors Srl, castigatiare a licitatiei organizata de Primaria Sectorului 4. Potrivit edilului Cristian Popescu-Piedone, decizia de ridicare a autoturismelor a fost aprobata, prin hotarare, de Consiliul local.

Pentru a recupera o masina ridicata, proprietarul trebuie sa plateasca 780 de lei, din care 238 de lei sunt pentru ridicare, tot atat pentru transport, iar pentru depozitarea autoturismului – 297,5 lei. Pentru primele 24 de ore nu se percep taxe de depozitare. Ridicarea masinilor se va face intre orele 8:00 si 20:00. Pe raza Sectorului 4, masinile nu se vor tracta, ci se vor transporta, pentru a limita riscul tehnic de distrugere a autovehiculului.

In prezent, masura ridicarii masinilor parcate neregulamentar se aplica in sectoarele 1, 2, 3 si 6 ale Capitalei, astfel ca numai cele parcate in Sectorul 5 scapa de asa-numitii “hingheri auto”. Taxa de recuperare difera in functie de sector, astfel ca posesorul autovehiculului trebuie sa scoata din buzunar 500 de lei daca a avut nesansa sa i se confiste limuzina in Sectorul 6, suma de 440 de lei – in Sectorul 2, suma de 550 de lei – in Sectorul 3 si suma de 700 de lei – in Sectorul 1.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.