HOLCIM. Investiție în reciclarea apei, la stația de agregate Stăncești

Holcim România a realizat o investiție de peste 700.000 de euro în stația de agregate Stăncești, județul Prahova. Din această sumă, 400.000 de euro au fost utilizați în implementarea unei instalați de ultimă generație pentru reciclarea și purificarea apei, precum și în alte îmbunătățiri ale fluxul operațional.

80% din locațiile Holcim România sunt echipate cu sisteme de reciclare a apei.

Odată cu această investiție de peste 450.000 de euro în reciclarea și purificarea apei, stația de agregate a redus cu cca. 80% cantitatea de apă utilizată, atingând un scor ridicat privind standardele de mediu, se precizează într-un comunicattransmis redacției.

Stația de agregate Stăncești produce agregate naturale și concasate pentru proiecte de infrastructură (drumuri, autostrăzi, poduri), precum și pentru construcții rezidențiale și de birouri pentru zonele metropolitane Ilfov, Prahova, Dâmbovița, în regiunea de Sud a României. Câteva dintre produsele livrate din locația Stăncești sunt agregate naturale sau concasate, sorturi: 0-4mm, 4-8 mm, 8-16 mm, 16-22.4 mm.

Remus Viscol

„Încă de la preluarea diviziei de agregate, principalele mele obiective au fost să creștem eficiența proceselor în cadrul operațiunilor existente prin intermediul unor sisteme inteligente, să extindem portofoliul de produse și soluții și să realizăm investiții strategice, în linie cu obiectivele de sustenabilitate Holcim România. Această investiție este dovada clară a angajamentului nostru pentru dezvoltarea operațiunilor, cu obiective ambițioase inclusiv în utilizarea apei”, a declarat Remus Viscol, director Agregate, Holcim România.

De la preluarea activității în România (1997) și până la finalul anului 2024, Holcim a investit peste 900 mil. euro, transformând operațiunile sale în unele mai sustenabile și mai sigure pentru angajați. De altfel, în călătoria sa de a avea un impact pozitiv pentru natură, Holcim România are 100% cariere cu planuri de reabilitare progresivă și 80% din locații echipate cu sisteme de reciclare a apei.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.