Hotărârea nr. 29 a CNSU privind reluarea zborurilor către 17 țări

Comitetul National pentru Situații de Urgenta (CNSU) a emis pe baza propunerii Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), în seara de 13 iunie, Hotărârea nr. 29 privind ridicarea restricțiilor de zbor către/dinspre în 17 țări, începând cu data de 15 iunie, ora 0,00.

Astfel, românii care vor sosi din următoarele state europene nu vor mai intra în carantină sau autoizolare: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Confederaţia Elveţiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

INSP stabilește această listă pe baza mediei zilnice raportată la 1 milion de locuitori, cu referire la situația în care acesta nu este mai mare de 5 cazuri noi/ 1 milion de locuitori, în ultimele 14 zile, a precizat Ministerul Transporturilor.

Lista va fi actualizată săptămânal de către INSP, în fiecare zi de luni până la ora 16:00, în vederea introducerii unor noi țări. Lista se publică pe site-ul www.insp.gov.ro.
 
În cazul în care situația epidemiologică în una dintre aceste țări are o evoluție nefavorabilă „susținută pe o perioada de 14 zile” se va propune Comitetului Național pentru Situații de urgență eliminarea statul de pe lista respectivă.
 
Guvernul Orban a anunțat că va prelungi starea de alertă, printr-o Hotărâre ce va fi publicată în Monitorul Oficial în data de 16 iunie. Însă Parlamentul trebuie să încuviințeze actul normativ, iar PSD, ALDE și Pro România au anunțat deja că vor vota împotrivă.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.