Hoti de utilaje de constructii din UE, prinsi in Bucuresti si sase judete

 

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara au perchezitionat, joi, 33 de locuinte din Hunedoara, Alba, Sibiu, Mures, Bistrita Nasaud, Arges si Bucuresti, pentru prinderea membrilor unei grupari care a furat din state ale Uniunii Europene 50 de utilaje agricole si de constructii, in valoare de 4,5 milioane euro.

 

In perioada 2008-2011, membrii gruparii au sustras utilaje si le-au transportat in Romania, prin falsificarea documentelor de provenienta si prin contrafacerea seriilor de identificare, informeaza un comunicat remis de DIICOT. Utilajele erau apoi vandute la jumatate din valoarea reala a acestora. Valoarea estimata a prejudiciului este de 4.500.000 euro. Procurorii DIICOT au identificat si indisponibilizat 50 de astfel de utilaje. Actiunea a fost declansata urmare a cooperarii judiciare internationale cu autoritatile din Franta, Italia, Olanda, Grecia si Ungaria.

In aceasta cauza, in cursul lunii noiembrie 2010, au fost arestati 7 inculpati, iar in ianuarie 2011 alti 12 membri ai gruparii. La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Hunedoara sunt audiate 23 de persoane. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.