IGPR cumpără 300 de autospeciale pentru monitorizarea circulației

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a lansat pe SICAP o licitaţie pentru achiziţionarea a cel puţin 300 de autospeciale în cadrul proiectului „Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulaţie”, finanţat din fonduri europene.

Valoarea totală estimată a acordului-cadru este de 98.006.046 lei, cantitatea minimă fiind de 300, iar cea maximă de 600 de autospeciale.

În vederea evaluării ofertelor, componenta financiară va reprezenta 85%, iar perioada de garanţie extinsă 15 % (peste 36 de luni şi peste 120.000 de kilometri).

Durata acordului-cadru este de 24 de luni. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 20 iunie.

Contractul de finanţare pentru proiect a fost semnat, pe 5 iulie 2021, de Ministerul Transporturilor, în calitate de organism intermediar pentru transport, şi IGPR, în calitate de beneficiar al finanţării nerambursabile alocate în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020. Acesta se desfăşoară pe parcursul a 30 de luni (1 iulie 2021 – 31 decembrie 2023) şi are ca obiectiv general creşterea gradului de siguranţă rutieră şi scăderea numărului persoanelor decedate în accidente de circulaţie, prin dotarea corespunzătoare a structurilor de Poliţie Rutieră.

Bugetul proiectului este de 106,6 milioane de lei, din care 81 milioane de lei sunt asigurați din FEDR, reprezentând 85% din valoarea totală eligibilă aprobată, 14,3 milioane de lei (15%) – din bugetul beneficiarului şi 11,3 milioane de lei – valoare neeligibilă fără TVA.

„Proiectul îşi propune dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulaţie, care să asigure forţelor de ordine din cadrul Poliţiei Române, prin intermediul Poliţiei rutiere, o mai bună coordonare a activităţilor specifice. Astfel, prin proiect, se intenţionează dotarea Poliţiei Rutiere cu 300 de autospeciale de poliţie, 250 de aparate pentru măsurarea vitezei de circulaţie a autovehiculelor, 44 de sisteme electronice mobile de depistare a substanţelor stupefiante în salivă, 4.000 de dispozitive mobile, 1.400 de imprimante mobile termice şi un sistem de colectare a datelor pentru siguranţa în trafic”, potrivit IGPR.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.