IKEA folosește camioane electrice în Viena

Compania internațională de mobilier IKEA și-a stabilit obiectivul de a deveni neutră din punct de vedere climatic, până în 2030. Specialistul în mobilitate electronică Quantron AG furnizează, în acest context, centrului logistic IKEA de lângă Viena, 30 de vehicule electrice. Astfel, aproximativ 117.000 de livrări vor fi făcute în mod ecologic, doar în primul an, reducându-se emisiile de CO2 cu peste 300 de tone, ceea ce reprezintă mai mult de 1,5 milioane de kilometri și 65% din totalul livrărilor în zona Viena.

Andreas Haller, fondator și CEO al Quantron AG (stânga), predă o cheie simbolică pentru vehiculele livrate către Claes Lindgren, manager de țară pentru satisfacerea clienților IKEA Austria (dreapta)

Primul Q-Light complet electric al Quantron a fost deja utilizat pentru testări extinse la centrul logistic, în iunie. Cu o autonomie de cel puțin 170 km, o putere de acționare de 100 kW și o putere maximă de încărcare de 70 kW, vehiculele sunt ideal echipate pentru rute între locațiile IKEA și adresele clienților. Inițial, vor fi utilizate pentru livrări către toate cele 23 de districte municipale din Viena și pe o rază de 30 km față de centrul logistic. Electricitatea utilizată de vehicule este generată de sisteme fotovoltaice și, prin urmare, provine din surse de energie 100% regenerabile.

Andreas Haller, fondator și CEO al Quantron AG: „Suntem încântați să putem sprijini IKEA cu cunoștințele și expertiza noastră în acest pas important către livrarea fără emisii. Prin trecerea la mobilitatea electrică, IKEA trimite un semnal important la nivel internațional pentru un viitor mai ecologic.”

Claes Lindgren, Country Customer Fulfillment Manager la IKEA Austria: „Protecția climatică nu poate fi amânată, motiv pentru care IKEA lucrează în mod constant pentru a reduce emisiile și a deveni neutră climatic. Quantron AG este un partener competent cu produse de înaltă calitate în care putem avea încredere 100%. În viitor, vom lansa conceptul nostru de livrare inovator în toată Austria. Până în 2025, intenționăm să trecem complet la vehiculele cu emisii zero.”

Despre Quantron AG

Quantron AG este un furnizor de sisteme de baterii ecologice și e-mobilitate propulsată cu hidrogen pentru camioane, autobuze și autoutilitare. În plus față de vehiculele electrice noi, gama largă de servicii oferite include electrificarea vehiculelor uzate și existente, crearea unor concepte generale individuale, inclusiv infrastructura de încărcare adecvată, precum și oferte de închiriere, finanțare și leasing și formare a șoferilor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.