Ilfov: 22 de tiruri cu marfa, confiscate

 

Comisarii Garzii Financiare au interceptat duminica, in judetul Ilfov, 22 de tiruri cu marfa pentru care nu existau documente doveditoare, astfel ca au confiscat-o. Prejudiciul este estimat la cateva milioane de euro.

 

Peste doua milioane de obiecte de imbracaminte, incaltaminte, jucarii, paturi si obiecte de uz casnic au fost confiscate in urma controlalelor. Potrivit comisarilor Garzii Financiare Ilfov, firmele importa marfurile din China, le aduc in Romania, apoi emit facturi fictive de vanzare catre societati din spatiul intracomunitar. Marfurile raman insa in Romania si sunt vandute pe piata neagra. Marfa confiscata va fi valorificata prin magazinele fiscului, au mai spus reprezentantii Garzii Financiare Ilfov.

 

Vama Nadlac: 23 de tone de cartofi cu destinatia Ilfov, depistate fara acte

Comisarii Garzii Financiare Arad au confiscat, duminica, 23 de tone de cartofi, in cursul unei actiuni de monitorizare a achizitiilor intracomunitare de marfuri, derulata la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac.

\”Este vorba despre un transport de cartofi, avand ca furnizor, conform documentelor de insotire a marfii, o firma germana, destinatarul fiind tot un operator economic din Germania, locul de descarcare mentionat fiind Voluntari – Ilfov, fara a fi inscris insa numele unei societati comerciale din Romania\”, a declarat, comisarul Marius Baltaretu, sef divizie in cadrul GF Arad, citat de Agerpres. Potrivit acestuia, s-a constatat ca erau transportate bunuri a caror provenienta nu a putut fi dovedita in conditiile legii, documentul de transport care insotea marfa justificand doar efectuarea de servicii pe ruta Germania – Germania. \”Societatea transportatoare a fost sanctionata cu avertisment. In plus a fost confiscata cantitatea de 23 de tone de cartofi, avand o valoare estimata de peste 50.000 de lei, produse care urmau sa fie comercializate pe piata neagra din Romania\”, a mai spus comisarul Marius Baltaretu. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.