In Turcia fara viza

La data de 7 ianuarie 2010, a fost promulgata legea privind eliminarea vizelor pentru cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Republica Turcia pentru o perioada de pana la 90 de zile, in termen de 6 luni.

Masura va intra in vigoare dupa anuntarea autoritatilor de frontiera turce si este valabila pentru cetatenii romani posesori de pasapoarte simple. Data intrarii in vigoare a legii va fi anuntata pe site-ul MAE si prin comunicat de presa. Intrarea in Republica Turcia se face doar pe baza pasaportului.

MAE recomanda cetatenilor romani care doresc sa calatoreasca in Republica Turcia sa detina, pe langa pasaport, si cartea de identitate, unde sunt precizate date suplimentare de identificare. Au existat cazuri in care cetateni romani aflati pe teritoriul Republicii Turcia au fost retinuti de politia locala din cauza unor coincidente de nume cu cele ale unor persoane care au comis infractiuni pe teritoriul acestui stat.

Se recomanda, de asemenea, cu insistenta cetatenilor romani sa nu plece la drum in afara granitelor Romaniei fara a avea incheiate asigurarea medicala, de viata si de calatorie. Pentru mai multe informatii privind conditiile de calatorie in Republica Turcia, puteti accesa website-ul MAE, rubrica „Sfaturi de calatorie” – Conditii de calatorie Turcia.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.