Încă 12 km din Autostrada Transilvania, contractați

CNAIR a semnat, în 26 mai, contractul pentru proiectarea și execuția a încă 12 de km din  Autostrada Transilvania: Subsecțiunea 3B2 Zimbor-Poarta Sălajului (km 13+260 – km 25+500), a Secțiunii 3B Mihaiesti-Suplacu de Barcău.

Contractul, în valoare de circa 680,4 milioane de lei, fără TVA, a fost câștigat de Asocierea SA&PE Construct-Spedition UMB-Tehnostrade și are prevăzută o perioadă de 12 luni pentru proiectare, 24 de luni pentru execuția lucrărilor și 10 ani garanția lucrărilor.

Traseul Subsecțiunii 3B2 va începe după intersecția Autostrăzii Transilvania cu DN1G, la km 13 (Huedin-Zimbor–Tihau) și se înscrie apoi între dealurile Fânețelor și Lupului, în lungul văii Capusu. După ce va intersecta, în Valea Glodului, DC56 între localitățile Bercea și Santa Mana, se va îndrepta către nord, până la intersecția cu DJ108A (Românași-Agrij), la vest de localitatea Poarta Sălajului.

La finalul Subsecțiunii 3B2, la km 25+280, se va amenaja o intersecție giratorie provizorie, necesară accesării sectorului de autostradă din DN1F, prin intermediul unui drum local, până în momentul dării în exploatare a Subsecțiunii 3B3, Poarta Sălajului-Zalău.

Bode: „2020 este anul Autostrăzii Transilvania”

Prezenta la semnarea contractului, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat: „La 17 ani de la semnarea contractului Bechtel, când ne propuneam să realizăm 415 kilometri de autostradă între Braşov şi Oradea și la şapte ani de la rezilierea acelui contract, când reuşisem să dăm în circulaţie 51 de kilometri de autostradă, astăzi, pot să afirm cu toată responsabilitatea că Autostrada Transilvania prinde viaţă în judeţul Sălaj. Am spus-o şi o repet, cu argumente, ori de câte ori am ocazia, o spun şi astăzi: anul 2020 este anul Autostrăzii Transilvania. Şi când spun acest lucru mă refer la faptul că vom da în trafic în acest an 25 de kilometri din Autostrada Transilvania, sectoarele Iernut-Cheţani şi Biharia – Borş. Au fost semnate contractele pentru proiectare şi execuţie pentru alţi 52 de kilometri din Autostrada Transilvania. Mă refer la Târgu Mureş-Ungheni, astăzi Zimbor-Poarta Sălajului, precum şi Chiribiş-Biharia, în urmă cu câteva zile, pe 12 iunie, la Oradea”.

Ministrul a arătat că ai spun un lucru în susţinerea afirmaţiilor mele: toate tronsoanele cuprinse între Nădăşelu şi Borş au fost deblocate. Tot ceea ce am prezentat aici s-a întâmplat din noiembrie 2019 până astăzi. Când spus că au fost deblocate, spun că Nădăşelu-Zimbor, cei 30 km, are termen pentru depunerea ofertelor 6 iulie. Peste câteva zile vom cunoaște și cine sunt ofertanții, iar contractul, dacă nu vor exista contestaţii, îl vom semna în luna septembrie, anul acesta.
Între Poarta Sălajului şi Zalău, respectiv Zalău – Nușfalău cei 41 km, inclusiv tunelul Meseş, avem termen de depunere a ofertelor septembrie 2020. Aici vom avea o etapă de preclasificare ţinând cont de etapele lucrărilor, inclusiv la tunelul Meseş. O veste bună, pentru Nuşfalău-Suplacu de Barcău, cei 14 km, vom anunţa câştigătorul licitaţiei săptămâna viitoare.
Şi, nu în cele din urmă, la Suplacu de Barcău-Chiribiş cei 27 km am reluat licitaţia. Documentaţia este la ANAP şi sunt convins că în cel mai scurt timp vom intra în linie dreaptă cu procedura de licitaţie şi pentru acest tronson.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.