Încep lucrările la Lotul 1 al Autostrăzii de Centură București

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, alături de reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), au înmânat, pe 15 februarie, ordinul de începere a lucrărilor la Lotul 1 al Autostrăzii de Centură București (A0). 

Antreprenorul care va executa lucrările la Lotul 1 al A0, în lungime de aproape 17 km, este Alsim Alarko Sanayi Tesisleri veTicaret A.Ş.

În prezența ambasadorului Republicii Turcia la București, E.S. Füsun Aramaz, și a antreprenorului turc, ministrul Cătălin Drulă a declarat: „Știm foarte bine ce importanță au cele două inele de autostradă pentru noi, românii. Le urăm colegilor noștri din Republica Turcia mult succes. Ne dorim ca lucrările să fie de cea mai bună calitate, ca proiectul să fie livrat la timp și ca pe teren să existe mobilizare generală, astfel încât, până la finalul anului 2022, să dăm în circulație cea mai mare parte a celor două loturi, urmând ca restul să fie livrat în 2023, conform contractului. Am încredere în acest parteneriat și vă ofer sprijinul nostru.”

Valoarea contractului este de 830 de milioane de lei, fără TVA, iar durata – de 30 luni pentru execuția lucrărilor și 60 de luni garanție. Lucrările au ca termen de finalizare prima jumătate a anului 2023.

În cadrul vizitei, ministrul Transporturilor a inspectat și lucrările aflate deja în desfășurare pe lotul 2 al A0, unde același constructor turc este mobilizat pe teren, de anul trecut. Cătălin Drulă a transmis că se așteaptă la un avans consistent în 2021, în condițiile în care exproprierile au fost finalizate în decembrie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.