Începe construirea Autostrăzii Sibiu-Pitești

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a semnat, în 30 martie, ordinul de începere a lucrărilor la Autostrada Sibiu-Pitești. Este vorba despre cei 13,2 km aferenți Lotului 1 al Secțiunii 1 Sibiu – Boița.

Contractul de proiectare și execuție pentru Lotul 1 (km 0+000 – km 13+170), cu o valoare de 612 milioane de lei, fără TVA, a fost semnat în data de 14 aprilie 2019, între CNAIR și Compania Porr Construct SRL.

Potrivit prevederilor contractului a fost stabilită o perioadă de 12 luni pentru proiectare, 36 de luni perioada de execuție a lucrărilor și 120 de luni perioada de garanție.

”Menținerea șantierelor deschise și accelerarea proiectelor majore de infrastructură sunt primordiale în această perioadă. Prin ordinul de începerea a lucrărilor se garantează continuarea acestui obiectiv atât de important pentru infrastructura rutieră din România. Putem spune cu certitudine că au început lucrările la Autostrada Sibiu-Pitești. Obiectivul este vital pentru economia României, pentru dezvoltarea agenților economici din zonă, dar și prin atragerea de noi investiții. Proiectele pe care le așteaptă românii și pe care le-am asumat prin Programul de Guvernare sunt prioritatea zero a mandatului meu”, a spus ministrul Lucian Bode.
 
La rândul său, Mariana Ioniță, directorul general interimar al CNAIR, a declarat: „Pentru că este un proiect important pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din țara noastră, vom monitoriza cu mare atenție evoluția acestor lucrări, astfel încât calendarul de desfășurare să fie respectat cu strictețe. Am cerut întregii echipe care este implicată în dezvoltarea acestui amplu proiect să urmărească în mod riguros  evoluția și calitatea lucrărilor executate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.