Începe modernizarea parcărilor de la Aeroportul Otopeni

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a emis, în 5 mai, Ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a parcărilor de la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Otopeni.

În cadrul proiectului vor fi modernizate atât cele cinci parcări publice (două aferente aerogărilor Sosiri, respectiv Plecări şi trei parcări pe termen lung), cea pentru autocare, cât şi alte cinci parcări auto destinate entităţilor ce activează în perimetrul aeroportuar, la care se adaugă şi punctul de acces în zona tehnică, potrivit unui comunicat al CNAB.

„În sfârşit, vom avea acolo la sfârşitul lui 2021 parcarea de la sosiri supraetajată cu sistem modern de plată, cu cititor de numere de înmatriculare, cu bariere moderne. Scăpăm de acel sistem oribil cu fisa care ne blochează parcarea şi aşteaptă toată lumea la cozi”, a declarat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, la finalul ședinței Guvernului.

Principalele lucrări constă în dezvoltarea unui DataCenter (dispecerat operaţional) care integrează toate informaţiile referitoare la parcări, înlocuirea sistemelor de bariere, a dispozitivelor de acces şi plată a parcării, a tuturor camerelor de luat vederi aferente fluxurilor de intrare/ieşire parcare, respectiv montarea unui sistem de recunoaştere a numărului de înmatriculare a autovehiculelor (LPR – Licence Plate Recognition).

Până la finalul anului 2021 este estimată finalizarea modernizării parcării etajate (Sosiri), realizarea noului DataCenter (dispecerat operaţional) şi interconectarea acestora, concomitent cu execuţia ramificaţiei instalaţiilor (noua reţea) către celelalte parcări.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.