Informare CE privind excepția temporară de la timpii de conducere în România și Polonia

Comisia Europeană (CE) informează șoferii despre excepția temporară de la regulile privind timpii de conducere, pauzele și perioadele de odihnă, în România și Polonia.

Amintim că ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a aprobat, în 14 martie, acordarea unei derogări temporarede la prevederile privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de repaus ale conducătorilor auto. 

Iată și mesajul către șoferi, postat pe site-ul oficial al Comisiei Europene

„Dorim să vă informăm cu privire la o excepție temporară de la regulile privind timpul de conducere, pauzele și perioadele de odihnă notificate de POLONIA și ROMÂNIA în conformitate cu Articolul 14(2) din Regulamentul (CE) 561/2006.

Relaxarea regulilor se aplică în perioada 04/03/2022 până în 02/04/2022 conducătorilor de vehicule implicați în transportul rutier intern și internațional de mărfuri și persoane atunci când conduc pe teritoriul Poloniei.

Relaxarea regulilor se aplica in perioada 15.03.2022 – 13.04.2022 conducatorilor de vehicule care transporta marfa cu vehicule cu masa maxima admisa mai mare de 3,5 tone cand circula pe teritoriul Romaniei.

Relaxarea temporară este justificată de circumstanțele excepționale datorate situației din Ucraina și, în consecință, deficitul de șoferi comerciali din Ucraina și Belarus, angajați de întreprinderi poloneze.

Vă rugăm să informați în consecință autoritățile naționale de aplicare a legii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.