Infrastructura rutiera a Brailei, reabilitata din fonduri europene

 

Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a semnat luni, la Braila, trei contracte de finantare prin Programul Operational Regional, prin care vor fi reabilitate linia de tramvai si infrastructura rutiera pe doua artere principale, si va fi instalat un sistem de supraveghere cu camere video in tot municipiul. In valoare de 50,5 milioane de lei, contractele fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU).

Primul contract semnat, in valoare de 37 de milioane de lei, din care 29 de milioane fonduri nerambursabile, se refera la modernizarea si reabilitarea a 1,3 kilometri din strada Calea Galati, proiect care cuprinde si reabilitarea retelelor de apa si canalizare si crearea a 170 de locuri de parcare. Al doilea, in valoare de 10 milioane de lei, din care 8 milioane fonduri nerambursabile, vizeaza refacerea a doua pasaje, unul auto si unul pentru tramvaie, precum si reconstruirea unui pod si modernizarea altuia. Cel de-al treilea contract, in valoare de 3,5 milioane de lei, din care 3,1 milioane de lei fonduri nerambursabile, se refera la montarea unui sistem de supraveghere video in 69 de puncte din municipiul Braila, in scopul cresterii sigurantei si prevenirii criminalitatii in Braila. \”Aceasta este prima semnare de PIDU de pe aria de sud-est. Sa dea Dumnezeu sa fie intr-un ceas bun si sa continuam cat mai repede si cu alte proiecte pe axa 1 de dezvoltare urbana. Repede pentru ca, este evident, prima obligatie pe care o are acest guvern si pe care si-a si asumat-o este sa atraga banii europeni in tara. Ar fi pacat sa nu reusim sa aducem 33 de miliarde de euro in Romania\”, a declarat Elena Udrea.

Inainte de semnarea contractelor, ministrul a inaugurat o scoala reabilitata prin Programul Operational Regional si a vizitat Teatrul “Maria Filotti”, ce va fi refacut cu 20 de milioane de lei, din care 10 milioane nerambursabili.

Primarul Aurel Simionescu a anuntat ca, intr-o luna si jumatate, alte patru proiecte vor fi trimise spre finantare, si i-a cerut ministrului Elena Udrea sprijin pentru reabilitarea Castelului de Apa din Gradina Mare, pentru inceperea lucrarilor la bazinul de inot din municipiu si pentru finalizarea lucrarilor la proiectul ISPA de realizare a unei statii de epurare in Braila.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.