Inmatricularile ilegale in instanta si avertismente pentru bulina

Prefectura Capitalei a formulat anul acesta 78 de actiuni la Tribunalul Municipiului Bucuresti privind anularea inscrierii dreptului de proprietate asupra unor autovehicule din evidenta Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

 

Potrivit prefectului Cristian Atanasoaei, trezoreriile au infirmat incasarea taxei de poluare pentru aceste autoturisme, ce trebuia achitata in baza art. 4 lit. a din OUG nr. 50/2008. In paralel cu actiunile in instanta, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, aflat in subordinea Prefecturii, s-a adresat Politiei, pentru cercetari. \”Este un mesaj foarte ferm pe care dorim sa-l transmitem celor care incearca sa inmatriculeze in conditii ilegale autoturisme. Aceasta masura vine in completarea celor incepute anul trecut, cand au fost anulate 305 inmatriculari din aceleasi motive”, ne-a declarat Cristian Atanasoaei.

In alta ordine de idei, prefectul a cerut autoritatilor locale ale Sectorului 1 sa amplaseze panourile de avertisment pe cladirile cu grad ridicat de risc seismic. Primarul Andrei Chiliman are termen pana pe 16 aprilie sa amplaseze asa-numitele buline rosii pe cladirile de locuit incadrate in Clasa I de risc seismic. In caz contrar, prefectul Atanasoaei avertizeaza ca va dispune aplicarea sanctiunilor contraventionale prevazute de OG nr. 20/1994, art. 24, alin. 1, lit. (e) si alin. 2, lit (e), avand in vedere ca toate demersurile de pana acum cu privire la acest domeniu sensibil nu au primit atentia cuvenita.

Cristian Atanasoaei a intrunit Colegiul Prefectural pentru marti, 16 martie.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.