Interes crescut în România pentru utilaje de construcții second-hand

Conform datelor platformei pentru vehicule comerciale rulate Tradus.com, România înregistrează un interes crescut pentru utilaje de construcții second-hand, comparativ cu alte țări din Europa, fiind pe primul loc în trei din cele cinci categorii analizate.

Iată precizările, în comunicatul transmis ZIUA CARGO:

Astfel, 19,7% dintre vizitatorii interesați de excavatoare sunt din România, iar 21,5% dintre cei care caută accesorii pe platformă provin tot din țara noastră. Mai mult, 24% dintre vizitatorii interesați de încărcătoare sunt de asemenea din România.

În același timp, țara noastră se află în topul țărilor cu interes crescut pentru alte echipamente de construcții precum manipulatoare telescopice (ocupând locul al doilea ca nivel de interes) sau platforme de ridicare (ocupând locul al treilea ca nivel de interes).

„România este cea mai mare piață de cumpărători din portofoliul nostru și interesul pentru categoria de construcții este în continuă creștere. Acest lucru este explicabil, având în vedere faptul că România este o țară în plină expansiune, iar piața de construcții joacă un rol foarte important în economie”, explică Nadja Sörgel, General Manager Tradus.

Pentru a realiza această analiză, specialiștii Tradus.com au luat în calcul numărul de vizite și comportamentul utilizatorilor pe site. Astfel, aceștia au determinat nivelul de interes pentru categoriile de utilaje de construcții rulate din diverse țări europene. România este pe primul loc în majoritatea categoriilor. În același timp, în mai multe țări din vestul Europei, precum Germania, Franța, Italia și Spania, se înregistrează un interes crescut pentru categorii specifice, precum accesoriile.

Excavatoare rulate

  1. România – 19,7%
  2. Italia – 11,3%
  3. Polonia – 7,5%

Accesorii second hand

  1. România – 21,5%
  2. Germania – 7,1%
  3. Polonia – 6,8%

Încărcătoare rulate

  1. România – 24%
  2. Spania – 11,8%
  3. Ungaria – 9,6%

Manipulatoare telescopice

  1. Polonia – 19,9%
  2. România – 9,5%
  3. Franța – 8%

Platforme de ridicare

  1. Ungaria – 10,4%
  2. Bulgaria – 9,9%
  3. România – 9,7%

Analiza a luat în calcul date dintr-o perioadă de 12 luni (ianuarie – decembrie 2020), cu scopul de a afla din ce țări provin cei mai mulți consumatori, dar și care sunt tipurile de utilaje de construcții de care aceștia sunt interesați. Analiza a inclus numărul de vizite pentru fiecare categorie de echipamente, în funcție de țara de unde sunt accesate. 

Peste 15.000 de vehicule și utilaje de construcții rulate sunt listate pe Tradus.com, iar oferta de utilaje și vehicule disponibile cântărește aproximativ 50.000 de tone. Producătorii, dealerii sau chiar companiile de construcții pot vinde aceste utilaje în propria țară sau peste hotare, prin intermediul platformei online. 

Despre Tradus

Tradus este o platformă online globală pentru vehicule comerciale și utilaje grele rulate. Platforma de anunțuri, cu sediul în Amsterdam (Olanda), este specializată în următoarele sectoare: transporturi, logistică, construcții și agricultură. Lansată în 2017, platforma B2B conectează cumpărătorii și vânzătorii din peste 50 de țări cu scopul de a face tranzacționarea cu vehicule comerciale second hand mai ușoară și mai transparentă prin utilizarea datelor și tehnologiilor inteligente.

Prin abordarea sa inovativă bazată pe date, Tradus schimbă fundamental comerțul cu bunuri de capital uzate. Tradus a fost prima platformă de tranzacționare care a introdus 100% transparența prețurilor pe piața vehiculelor comerciale. În acest scop, experții în date ai platformei au dezvoltat Tradus Market Value (TMV), o metodă complexă de calcul bazată pe algoritmi inteligenți și milioane de date pentru a determina prețurile pieței pentru anumite vehicule. Compararea prețurilor ofertelor cu prețurile practicate în mod obișnuit pe piață arată dacă un preț este rezonabil. Acest lucru facilitează deciziile de achiziție și fixarea prețului. În plus față de numeroase alte servicii, Tradus oferă acces la o cerere și ofertă internațională.

Tradus face parte din portofoliul de companii al grupului OLX, furnizorul principal de platforme online pe piețele emergente. Grupul reunește peste 20 de piețe cu peste 300 de milioane de utilizatori lunar sub acoperișul său și este activ în mai mult de 30 de piețe de pe cinci continente. Este numărul unu în unele dintre cele mai importante piețe emergente din lume, cum ar fi Rusia, India și Brazilia.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.