Intersectiile si bulevardelele din Sectorul 3, supravegheate cu 30 de camere video

In Sectorul 3 al Capitalei functioneaza, in prezent, 30 de camere video amplasate de autoritatea locala pe terasele blocurilor din principalele intersectii sau pe stalpii de iluminat de pe marile bulevarde, sistem de supraveghere prin intermediul caruia sunt depistate cazurle de comert neautorizat, parcare ilegala pe carosabil, dar si defectiunile la semafoare, ambuteiaje sau avarii in retelele edilitare.

Potrivit primarului Liviu Negoita, “scopul sistemului de monitorizare video priveste imbunatatirea conditiilor de asigurare a ordinii si linistii publice, realizarea unui trafic rutier civilizat si fluidizarea circulatiei auto, monitorizarea unor aspecte legate de comertul stradal sau in pietele din Sectorul 3, pentru combaterea speculei si sanctionarea celor care depoziteaza gunoi pe strada, in spatiul public comunitar si a celor care arunca deseuri la intamplare”.

Monitorizarea este realizata permanent la sediul Primariei Sectorului 3 de catre reprezentantii Politiei Comunitare Sector 3 si de cei ai Brigazii de Politie Rutiera. Potrivit unui bilant intocmit de politistii comunitari, de la 1 ianuarie au fost depistate, cu ajutorul sistemului de monitorizare video, urmatoarele nereguli:

• 410 cazuri de comert stradal neautorizat. Cele mai frecvente cazuri de incalcare a Legii nr.12/1990 si a HCGMB nr. 118/2004 au fost inregistrate de camerele de luat vederi instalate in zonele statiei de Metrou Dristor 1, Pietei Traian I, str. Patului, Pietei Ramnicu Sarat, Pietei Matei Ambrozie, str. Baba Novac – str. Campia Libertatii, sos. Mihai Bravu.

• 19 fapte de tulburare a ordinii si linistii publice. Contravenientii au fost sanctionati cu amenda, in conformitate cu Legea nr. 61/1991.

• 340 de autoturisme parcate pe carosabil. Masinile au fost ridicate in urma aplicarii HCLS nr. 120/2006 – privind reglementarea activitatii de ridicare, transport, depozitare si eliberare a vehiculelor stationate neregulamentar pe partea carosabila a drumului public din Sectorul 3 si care constituie un obstacol pentru circulatia publica.

• Situatii cu potential de risc la adresa sigurantei cetatenilor si a bunurilor din proprietatea publica sau privata: semafoare defecte (12 cazuri), ambuteiaje (32 cazuri), avarii la retelele de apa si canalizare (4 cazuri).

• Imagini filmate in urma unor accidente de circulatie solicitate de Brigada de Politie Rutiera a Capitalei, pentru stabilirea vinovatiei celor implicati (7 cazuri).

 

Magda SEVERIN

 

Foto: Jean Mihai Palsu

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.