Investiții care continuă: CBRE gestionează proiecte de peste 80 mil. euro

Într-o perioadă în care situația impusă de pandemia COVID-19 a amânat multe investiții, echipa de Building Consultancy a CBRE, liderul pieței de consultanță imobiliară, continuă să gestioneze proiecte aflate în derulare care cumulează investiții totale de peste 80 mil. euro în domeniile medical, producție și IT&C în diferite zone din România.

Divizia de Building Consultancy a fost înființată în anul 2012 prin cooptarea lui Gabriel Balaban, considerat unul dintre cei mai experimentați consultanți tehnici în construcții. În cei opt ani, Gabriel Balaban și echipa sa au furnizat servicii de management de proiect și control al costurilor pentru investiții de aproximativ 800 milioane de euro, cu o suprafață totală de peste 1,1 milioane mp.

„Proiectele pe care le administrăm în prezent prin serviciile de Project și Cost Management continuă conform graficului, nu există încetiniri sau anulări. Sunt investiții cu o valoare cumulată de peste 80 de milioane de euro și aproape 800.000 mp în sectoare diverse, de la amenajări de spații de birouri la construirea fabricilor de componente auto sau construcții în domeniul medical, cum este Enayati Medical City, cea mai mare investiție medicală din România ultimilor 30 de ani”, a declarat Gabriel Balaban, Head of Building Consultancy, CBRE România.

Gabriel Balaban

Printre proiectele pe care echipa CBRE le gestionează în prezent se numără amenajări de spații de birouri pentru companii din domeniile medical și IT&C, aflate în proces de extindere sau de relocare. Un alt sector în care investițiile merg mai departe chiar și în perioada pandemiei este cel al producției, CBRE fiind implicată în gestionarea proiectelor de construire pentru o fabrică de componente auto, o fabrică de sisteme de iluminat și diferite depozite. Investițiile menționate se află în București și în orașele regionale, precum Timișoara, Sibiu, Cluj-Napoca, Baia Mare și Iași.

„Pe lângă investițiile care continuă pentru care oferim deja servicii, în ultima lună am primit solicitări de servicii de project management pentru noi proiecte de amenajări de birouri și due-diligence tehnic pentru diferite clădiri. Ne așteptăm în continuare la o activitate destul de intensă atât pe sectorul spațiilor de birouri, unde sunt companii care au target de mutare sau extindere, cât și pe sectorul spațiilor industriale, unde sunt planificate investiții în proiecte speciale, cum sunt depozitele automatizate”, a conchis Gabriel Balaban.

Divizia de Building Consultancy a CBRE, prin echipa sa de ingineri și arhitecți cu experiență atât locală cât și internațională, furnizează servicii de management de proiect și control al costurilor pentru spații de birouri, retail, hotelier, industrial, rezidențial, medical, precum și servicii de due-diligence tehnic, monitorizare de proiecte, workplace consultancy, change management și alte servicii de consultanță tehnică în domeniul imobiliar.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.