Iohannis l-a revocat pe Șova

Președintele Klaus Iohannis a semnat în 3 ianuarie decretele de vacantare a posturilor de miniștri ai Transporturilor și Dezvoltării, după mai bine de o lună de la demisiile depuse de Lucian Șova și Paul Stănescu, astfel că aceștia nu mai au drept de semnătură, așa cum au avut până acum.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 3 ianuarie a.c., următoarele decrete:

  • Decret pentru constatarea vacanței unei funcții de membru al Guvernului prin demisia domnului Paul Stănescu, viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administrației publice;
  • Decret pentru constatarea vacanței unei funcții de membru al Guvernului prin demisia domnului Lucian Şova, ministrul transporturilor”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Curtea Constituțională a decis în 19 decembrie că şeful statului trebuie “să emită de îndată decretele de constatare a vacantării celor două funcţii de ministru” şi să răspundă motivat de ce refuză numirea noilor miniştri.

Inițial, șeful statului i-a respins pe Ilan Laufer la Dezvoltare şi Lia Olguţa Vasilescu la Transporturi.

Noile propuneri ale premierului Viorica Dăncilă au fost Lia Olguţa Vasilescu pentru portofoliul de ministru al Dezvoltării şi de vicepremier, iar Mircea Drăghici, pentru Transporturi.

Însă șeful statului nu a anunțat până în prezent dacă îi acceptă sau nu. În aceste condiții, premierul Dăncilă va trebui să desemneze miniștri interimari pentru 45 de zile la cele două ministere, deoarece Lucian Șova și Paul Stănescu nu mai au drept de semnătură.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.