IRU salută lansarea în România a campaniei #Road2FairTransport

Uniunea Internaţională a Transportului Rutier (IRU) salută lansarea de către Autoritatea Europeană pentru Muncă (ELA) a campaniei #Road2FairTransport pentru şoferii profesionişti şi angajatorii lor.

Lansată de ELA în România, campania #Road2FairTransport îşi propune să educe şoferii şi operatorii de transport rutier cu privire la drepturile şi obligaţiile lor precum şi cu privire la implementarea Pachetului Mobilitate 1. Se aşteaptă ca această campanie să crească atractivitatea profesiei de şofer, un element crucial pentru reducerea deficitului cronic de şoferi din industria de transport rutier din UE.

Această campanie este un efort comun al ELA, al autorităţilor relevante din statele membre şi partenerilor sociali. Campania face parte din eforturile ELA de a îmbunătăţi înţelegerea cu privire la drepturile şi obligaţiile care au legătură cu mobilitatea forţei de muncă aplicabile în sectorul transportului rutier”, a declarat directorul executiv al Autorităţii Europene pentru Muncă, Cosmin Boiangiu.

Locul unde a fost organizat evenimentul de lansare a campaniei este o parcare de camioane din apropiere de Lugoj, vestul României, care a fost construită cu finanţare de la UE.

„IRU salută această nouă campanie, care tocmai a fost lansată în România, în una dintre cele mai bune parcări de camioane din Europa. Susţinem în totalitate elementele de bază ale acestei campanii: respect pentru toţi şoferii profesionişti şi pentru managerii companiilor de transport în munca lor de zi cu zi pentru a menţine în funcţiune reţelele de mobilitate şi lanţurile de aprovizionare ale Europei”, a declarat Radu Dinescu, preşedintele IRU şi secretarul general al Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR.

Pachetul Mobilitate 1 a fost un pachet legislativ complex, cu numeroase provocări în implementare sa. Adoptat de legislatorii UE, în 2020, acest pachet reglementează o serie de aspecte cheie sociale şi operaţionale cu privire la serviciile de transport rutier, inclusiv timpul de odihnă al şoferilor, regulile privind accesul la profesia de şofer şi noi reguli cu privire la detaşarea şoferilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.