IRU și Polis lansează un nou angajament de acces urban

IRU, în parteneriat cu POLIS, rețeaua orașelor europene, lansează un angajament de promovare și creștere a utilizării autocarelor, ca cea mai incluzivă și mai durabilă opțiune de transport urban.

Multe orașe europene au introdus Regulamente privind accesul vehiculelor urbane (UVAR), în vederea îmbunătățirii calității aerului și a reducerii congestiei. Cu toate acestea, UVAR-urile limitează adesea accesul autocarelor la centrele orașelor, împiedicându-le să își joace rolul cheie în rețelele de mobilitate colectivă și ecologică, se arată în cel mai recent buletin informativ al IRU.

Prin acest angajament, IRU și POLIS își propun să încurajeze dialogul cu privire la UVAR între orașe și operatorii de autocare pentru a îmbunătăți mobilitatea colectivă pentru transportul școlar, angajați, socio-cultural, intercity și turistic.

Antrenorii trebuie incluși în planurile de mobilitate urbană, iar sectorul trebuie consultat. La nivel european, instituțiile UE trebuie să se asigure că documentele vehiculelor sunt recunoscute în toate statele membre, astfel încât permisele de intrare să poată fi armonizate.

„Colaborarea dintre orașe și operatorii de autocare este esențială pentru mobilitatea ecologică de mâine. Deși acest angajament este un pas important către recunoașterea importanței serviciilor de autocar, rămân multe de făcut. Trebuie să încetăm să interzicem sau să restricționăm accesul autocarelor în zonele urbane pentru a menține viața socială și economică a orașelor noastre înfloritoare”, a declarat Raluca Marian, delegatul general al IRU la Uniunea Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.