Israel: Frontiere deschise pentru turiștii vaccinați din toată lumea

După îndelungi dezbateri și analize, ce au avut loc în cursul ultimelor zile, Ministerul Turismului din Israel a confirmat redeschiderea frontierelor turiştilor străini vaccinaţi contra Covid-19 începând din 1 noiembrie. 

Israel a fost printre primele țări  care a dat startul campaniei de vaccinare la începutul acestui an, iar la finalul verii a început și administrarea dozei a treia de vaccin. Până la momentul actual, peste 3.9 milioane de israelieni (circa 42% din populație) au primit deja și doza booster, iar autoritățile au reluat discuțiile pentru redeschiderea turismului, una dintre industriile de bază în Țara Sfântă.

Autoritățile de la Ierusalim au emis recent un ordin care prevede reluarea turismului internațional, precum și noile reguli după care turiștii din toate țările lumii vor putea vizita Israelul, la mai bine de un an și jumătate de la închiderea granițelor din 9 martie 2020. Accesul este permis începând de astăzi, 1 Noiembrie 2021, tuturor cetățenilor străini vaccinați cu schema completă în ultimele 180 de zile cu unul dintre cele șapte vaccinuri recunoscute de OMS (Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson, AstraZeneca, Sinovac, SinoPharm, Covishield), precum și celor care au avut COVID în ultimele șase luni, s-au vindecat și pot dovedi boala cu documente oficiale justificative.  

Această decizie a fost luată după ce aproximativ 65% din populația Israelului a primit deja schema completă de vaccinare, iar 41% dintre cetățeni sunt imunizați chiar și cu doza booster, Israelul fiind printre primele țări care a adoptat vaccinarea cu cea de-a treia doză

Condițiile de călătorie în Israel: certificat de vaccinare

Ministerul Turismului din Israel a anunțat oficial că, începând cu data de 1 Noiembrie 2021, turiștii din toate țările lumii vor putea călători din nou liber în Israel. Există, într-adevăr, restricții pentru cei care au fost în ultimele 14 zile într-o țară de pe lista roșie, dar în acest moment, nicio țară nu mai este clasificată ca fiind pe lista roșie. Cele mai multe țări sunt considerate a fi portocalii (grad mediu de risc), inclusiv România. 

Așadar, turiștii români vor putea intra în Israel dacă vor putea îndeplini următoarele condiții:

  • Să fie vaccinați cu schemă completă cu minim 14 zile înainte de intrarea în Israel și maxim 180 zile înainte de finalizarea călătoriei în Țara Sfântă SAU să poată face dovada trecerii prin boală în ultimele șase luni SAU să aibă doza booster efectuata;
  • Să prezinte un test PCR negativ efectuat cu maximul 72h înainte de îmbarcarea spre Israel;
  • Să efectueze un alt test PCR la intrarea în Israel pe cheltuiala proprie și să aștepte în izolare timp de maxim 24 de ore până la primirea rezultatului negativ. Contravaloarea testului este de circa 100 NIS (aproximativ 130 RON);
  • Să completeze un formular de sănătate pe care să îl prezinte la îmbarcarea spre Israel, precum și la intrarea în țară, formular ce conține informații precum data și tipul vaccinului ce le-a fost administrat, persoane alături de care călătoresc sau țări vizitate în ultimele 14 zile. 

Toate informațiile oficiale sunt disponibile pe website-ul Ministerului Sănătății din Israel: https://corona.health.gov.il  

„Așteptam de ceva vreme să dăm vestea redeschiderii totale a granițelor și suntem nerăbdători să reprimim turiști. Sperăm că măsurile anunțate vor fi bine primite de către cei care își doresc să călătorească în siguranță în Israel. Nu este tocmai o perioadă ușoară, rămânem precauți, însă este timpul să ne reluăm, pe cât posibil, obiceiurile de dinainte de pandemie, mai ales că aproape jumătate dintre cetățenii lumii sunt deja vaccinați, iar noi, în Israel, am început deja administrarea dozei booster încă de la finalul verii”, a declarat Ksenia Kobyakov, director pentru dezvoltarea de noi pieţe, în cadrul Ministerului Turismului din Israel.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.