Italia: Centre de testare COVID-19 pentru transportatori

Autoritățile din Italia au decis să înființeze, începând din 15 februarie, centre de testare COVID-19 pentru transportatorii rutieri, în urma noilor măsuri introduse de Germania.

Iată câteva precizări transmise, în 14 februarie, de Ministerul italian al Infrastructurii și Transporturilor:

„Pentru reducerea la minimum a disconfortului transportatorilor rutieri care ajung în Germania tranzitând teritoriul Austriac, obligați să prezinte un test negativ Covid-19 efectuat, în ultimele 48 de ore, Ministrul Infrastructurii și Transporturilor, Enrico Giovannini, Ministrul Apărării, Lorenzo Guerini, și Ministrul de Interne, Luciana Lamorgese, au decis înființarea de centre pentru efectuarea de teste dedicate cărăușilor.

Decizia a fost necesară din cauza măsurilor restrictive adoptate, în ultimele zile, de Germania și a ordonanței de astăzi (14 februarie – n.r.), prin care autoritățile austriece au dispus, interzicerea accesului pe teritoriul regiunii Tirol, prin pasul Brenner, a tuturor vehiculelor ai căror șoferi și pasageri nu dețin un certificat cu test negativ COVID-19, efectuat în ultimele 48 de ore.

Trusele de testare sunt puse la dispoziție de comisarul președinției Consiliului și vor fi trimise mâine dimineață la „Drive Through Difesa” aflat în amenajare lângă Pasul Brenner.

Provincia Autonomă Bolzano pregătește alte centre în care să efectueze testele în apropierea trecerii. Alte centre vor fi în cele din urmă activate în funcție de evoluția situației”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.