Italia extinde starea de urgență până la 31 ianuarie 2021

Guvernul Italiei a aprobat, în 7 octombrie, un decret privind extinderea stării de urgenţă până la 31 ianuarie, pe fondul pandemiei de coronavirus, a anunțat un purtător de cuvânt al Executivului.

Starea de urgenţă a fost extinsă succesiv și ar fi expirat la 15 octombrie și permite autorităţilor publice să acţioneze mai rapid, ocolind birocraţia.

În Italia au fost raportate, în 6 octombrie, 2.677 de cazuri noi de COVID-19 şi 28 de decese, produse în precedentele 24 de ore. Bilanţul total, de la declanșarea pandemiei, este de 330.263 de infectări şi 36.030 de decese. Cu toate acestea numărul îmbolnăvirilor este mult mai mic decât se înregistrează în alte ţări europene, cum ar fi Franţa, Spania şi Marea Britanie.

Totodată, Guvernul italian a instituit, începând din 7 octombrie, obligativitatea purtării măştii faciale în aer liber, la nivel naţional. „Măştile faciale trebuie purtate în orice moment”, cu excepţia situaţiilor „izolate”, de exemplu când eşti singur într-un parc, a declarat ministrul adjunct al Sănătăţii, Sandra Zampa, pentru televiziunea publică RAI.

De la această obligativitate sunt exceptaţi copiii sub 6 ani şi persoanele cu dizabilităţi sau cu probleme medicale incompatibile cu purtarea măştii faciale .

Purtarea măştii era deja obligatorie pentru activităţi în aer liber în mai multe regiuni italiene, precum Sicilia, Campania şi Lazio, ultimele două incluzând oraşele Napoli şi Roma.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.