IVECO, marele câștigător al Raliului Dakar 2023 la clasa camioanelor

Cel mai important eveniment sportiv auto al anului, a 45-a ediție a Raliului Dakar, a ajuns la final, la capătul a 8.500 de km care au testat la maxim anduranța competitorilor. Cele mai notabile performanțe au fost înregistrate de cele două echipe IVECO: Boss Machinery De Rooy IVECO, cu pilotul Janus van Karsten Jr. marele câștigător al clasei camioanelor, și Eurol De Rooy IVECO, cu Martin van den Brink, cu bronz, plus fiul său, Mitchen, care a ocupat poziția a patra.

Janus van Karsten Jr.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

La a patra sa participare la Raliul Dakar, olandezul Janus van Kasteren Jr. și-a valorificat experiența pentru a oferi o performanță consistentă, adunând mai multe podiumuri de etapă și adjudecându-și, în cele din urmă, primul loc în clasamentul final.

Martin van den Brink

El a fost urmat de veteranul și legenda a Dakarului, Martin van den Brink, care a terminat pe locul al treilea. Fiul și coechipierul său, Mitchel van den Brink, a condus o cursă impresionantă, adunând câteva locuri secunde și devenind cel mai tânăr câștigător special cu primul său loc în etapa a 6-a și încheind competiția pe poziția a patra.

Janus van Karsten Jr., Mitchen van den Brink și Martin van den Brink

Cele două echipe IVECO au început fulgerător în prolog, asigurându-și locuri excelente pe grila de start pentru Etapa 1 cu camioanele lor IVECO Powerstar propulsate de motoare Cursor 13 special proiectate de FPT Industrial.

Vick Versteijnen, pilot IVECO și el, a fost nevoit să se retragă în ziua a 4-a a competiției. Celelalte trei echipaje au continuat să se lupte cu căldura și ploaia deșertului pentru a ajunge pe podium în fiecare etapă a cursei de raliu.

Mitchel van den Brink

Fabio Santiago, șeful departamentului de marketing și management al produselor IVECO Truck Business Unit: „Suntem foarte fericiți de rezultatele obținute de echipele noastre și de camioanele noastre IVECO Powerstar, deși victoria este nuanțată de tristețe pentru ceea ce s-a întâmplat în etapa a noua: în primul rând, gândurile și solidaritatea noastră se îndreaptă către toți cei implicați. Cu toate acestea, trebuie să ne arătăm recunoștința față de piloții noștri, care au forțat la maximum limitele proprii și ale  vehiculele lor și au oferit o performanță fantastică în cel mai dur dintre raliurile Dakar din Arabia Saudită. Suntem atât de mândri de toate echipajele noastre, care au acceptat această provocare cu seriozitate și determinare, făcând camioanele noastre să strălucească și să obțină performanțe câștigătoare.”

Janus van Karsten Jr.

 Despre IVECO

IVECO este o marcă a Iveco Group N.V. (MI: IVG). IVECO proiectează, produce și comercializează o gamă largă de vehicule comerciale ușoare, medii și grele, camioane off-road și vehicule pentru aplicații precum misiuni off-road. Gama largă de produse a mărcii include Daily, un vehicul care acoperă segmentul de vehicule cu greutatea de 3,3 – 7,2 tone, Eurocargo de la 6 – 19 tone și, în segmentul greu de peste 16 tone, gama IVECO WAY cu IVECO on-road. S-WAY, IVECO T-WAY off-road și IVECO X-WAY pentru misiuni off-road ușoare. IVECO are aproape 21.000 de angajați la nivel global. Gestionează site-uri de producție în 7 țări din Europa, Asia, Africa, Oceania și America Latină, unde produce vehicule cu cele mai noi tehnologii avansate. 4.200 de puncte de vânzare și service din peste 160 de țări garantează suport tehnic oriunde este la lucru un vehicul IVECO.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.