IVECO România se alătură proiectului ”România plantează pentru mâine”

IVECO România pune la dispoziția ONG-urilor partenere ale OMV Petrom și Ministerul Mediului în campania ”România plantează pentru mâine”, vehicule IVECO DAILY ce vor fi utilizate în scopul transportului materialelor necesare plantărilor atât în această primăvară, cât și pentru sezonul de toamnă. Totodată transportatorul implică și rețeaua de dealeri pe care îi invită să participe la acțiunile de plantare din acest an.

OMV Petrom contribuie cu 4,6 milioane de euro la cea mai mare inițiativă de împădurire din România finanțată din fonduri private. În cadrul proiectului “România plantează pentru mâine” aproximativ 1.500.000 de puieți vor fi plantați pe 300 de hectare, în următorii trei ani.

OMV Petrom, în parteneriat cu ONG-urile și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, invită voluntarii să se înscrie pe platforma www.taraluiandrei.ro, pentru a participa la plantările care vor fi organizate începând din această primăvară în 22 de locații. Calendarul și locațiile plantărilor vor putea fi consultate pe www.taraluiandrei.ro.

Încă din anul 2008, OMV Petrom este unul dintre cei mai mari promotori privați ai acțiunilor de plantare, cu peste 700.000 de copaci plantați pe o suprafață de 140 de hectare până în prezent. Pădurile au un rol important în absorbția și stocarea dioxidului de carbon (CO2) din atmosferă, de aceea plantarea copacilor ca mod de protejare și păstrare a pădurilor este o soluție cheie bazată pe natură, pentru a preîntâmpina riscurile ce survin în urma schimbărilor climatice. OMV Petrom își propune să continue campaniile de plantare și în următorii ani.

dav

Acțiunile de plantare se vor derula în parteneriat 6 ONG-uri: Act for Tomorrow, Mai Mult Verde, Pădurea Copiilor, Plantăm fapte bune în România, Adopta un copac! și Parcul Natural Văcărești.

Cu ocazia primei acțiuni de plantare, ce a avut loc în 7 martie, aproape întraga structură IVECO s-a alăturat plantatorilor, împreună cu noul Business Director pentru România Andrei GAGEA. Andrei se realătură echipei IVECO ROMANIA, având o experiență de 23 de ani în domeniul vânzărilor, marketing-ului si serviciilor post vânzare.

dav

„Ne așteptăm ca la toate acțiunile de plantare din acest an cât mai multi membrii ai rețelei IVECO să susțină acest proiect. Plantările contribuie la captarea dioxidului de carbon, pădurile fiind considerate printre cele mai importante depozite de carbon, făcându-le un element cheie al soluțiilor bazate pe natură pentru combaterea schimbărilor climatice. Se estimează că fiecare copac plantat poate neutraliza, în medie, 5,5 kg dioxid de carbon pe an”, transmite IVECO.

dav

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.