IVECO sărbătorește rolul femeilor în industria transporturilor

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, IVECO dedică tuturor femeilor care lucrează în lumea transporturilor, un documentar video „Truck Queens”, sărbătorind rolul lor și dând glas experienței lor de primă mână.

Iată precizările, în comunicatul transmis ZIUA CARGO:

Documentarul a fost realizat împreună cu agenția globală de comunicare Ogilvy și agenția media, Freeda și spune poveștile a trei femei de neoprit care și-au construit cariere în această industrie dominată istoric de bărbați.

Cele trei femei – care provin din țări diferite și medii diferite, dar au în comun pasiunea pentru camioane – își împărtășesc visele, vorbesc despre obstacolele și prejudecățile cu care s-au confruntat și spun povestea modului în care au luptat cu curaj pentru recunoașterea profesională pe care o merită în domeniul ales, spărgând stereotipurile de gen în fiecare zi și începând schimbarea pentru generațiile mai tinere.

Judith Ehrmann

„Părinții mei au o companie de autobuze foarte mică”, explică Judith. „A fost mereu un mediu plin de energie, m-am murdărit și a fost distractiv să-i văd pe băieți cum lucrează. Așa am înțeles că vreau să fiu mecanic și așa am început”, povestește Judith Ehrmann, un mecanic experimentat pentru cursele de camioane Team Schwabentruck, care concurează în Campionatul European de curse de camioane FIA și conduc camionul echipei IVECO S-Way.

Lorella Della Torre și-a construit o carieră de director de vânzări la un dealer italian IVECO. În cei 30 de ani în care a ocupat o varietate de funcții în cadrul organizației sale, ea și-a câștigat respectul colegilor și clienților.

Lorella Della Torre

Nu a fost o alegere ușoară: „În anii optzeci, când am început să lucrez în vânzări, rolul unui vânzator femeie nu exista, așa că l-am creat. Am intrat într-un mediu complet masculin, unde nu mai era loc pentru mine. A trebuit îmi creez locul singură. 

A treia mărturie este de la Oti Cabadas, care s-a confruntat cu prejudecăți tradiționale pentru a deveni șofer de camion cu experiență. A petrecut ani de zile la volanul camioanelor și acum a avut ocazia să conducă un IVECO S-Way în misiuni pe distanțe lungi.

Oti Cabadas

Viața pe drum este grea, dar Oti o iubește: „Oamenii îl văd ca pe un alt vehicul, dar pentru noi este casa noastră. În acest domeniu faci multe sacrificii, dar mi se pare o slujbă împlinitoare și obțin multe beneficii – nu aș renunța la camioane, oricât de greu ar fi.”

Luca Sra, Chief Operating Officer IVECO Truck Business Unit, afirmă: „La IVECO suntem mândri să evidențiem rolul femeilor în industria noastră, care rămâne mult subevaluat. Am vrut să le sărbătorim contribuția și hotărârea de a reuși în profesia aleasă. Cele trei femei împărtășesc o pasiune adânc înrădăcinată pentru cariera lor, care le-a determinat să spargă stereotipurile și să-și construiască o carieră, deschizând calea viitoarelor generații de femei. Sperăm că acest proiect le va inspira pe tinerele de mâine să-și urmeze pasiunea, oriunde le-ar duce.” 

Documentarul video produs de Freeda va fi difuzat pe IVECO LIVE CHANNEL și va fi distribuit pe canalele de socializare ale IVECO și Freeda.

IVECO este un brand al CNH Industrial N.V., lider mondial în domeniul bunurilor de capital, listat la Bursa din New York (NYSE: CNHI) și pe Mercato Telematico Azionario la Bursa Italiană (MI: CNHI). IVECO proiectează, produce și comercializează o gamă largă de vehicule comerciale ușoare, medii și grele, camioane off-road și vehicule pentru aplicații precum misiuni off-road.

Gama largă de produse a brandului include Daily, un vehicul care acoperă segmentul de greutate al vehiculelor de 3,3 – 7,2 tone, Eurocargo de la 6 – 19 tone și, în segmentul greu cu peste 16 tone, Trakker (dedicat misiunilor off-road) și gama IVECO WAY cu vehiculul IVECO S-WAY pentru misiuni on-road și IVECO X-WAY pentru misiuni off-road ușoare. În plus, brandul IVECO Astra construiește camioane off-road, autobasculante rigide și articulate, precum și vehicule speciale. 

IVECO are aproape 21.000 de angajaţi la nivel global. Gestionează unități de producție din 7 țări din Europa, Asia, Africa, Oceania și America Latină, unde produce vehicule cu cele mai noi și avansate tehnologii. 4.200 de puncte de vânzare și servicii în peste 160 de țări garantează asistență tehnică oriunde funcționează un vehicul IVECO.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.