Joint venture GEFCO – Talan

GEFCO și Talan își unesc forțele și creează un joint venture specializat în ingineria serviciilor pentru piața de automobile, potrivit unui comunicat de presă remis redacției, pe care îl redăm integral.

Grupul GEFCO, furnizor global de servicii industriale în lanțul de aprovizionare și liderul european în domeniul logisticii auto, și TALAN, lider european în consultanța transformării agile, au ajuns la un acord pentru crearea unei societăți mixte care să permită proiectarea și comercializarea de soluții pentru piața auto.

GEFCO și TALAN au semnat un memorandum de înțelegere, pentru a oferi soluții care îmbină tehnologiile digitale și fizice pentru piața auto. Acordul presupune crearea unei societăți mixte care să permită celor doi parteneri să-și completeze reciproc expertiza și este încununarea unei relații de încredere construită de-a lungul anilor de către cele două companii.

GEFCO își va aduce experiența în calitate de lider în domeniul logisticii auto, cunoștințele sale despre piețele B2B și puterea rețelei sale internaționale, în timp ce TALAN își va oferi expertiza în tehnologii precum Internet of Things, inteligența artificială și blockchain, precum și metodele Agile.

„Joint Venture-ul pe care îl lansăm cu TALAN va permite progresul decisiv pe piața logistică a automobilelor care este în mod drastic afectată de adoptarea pe scară largă a tehnologiilor digitale”, a subliniat Luc Nadal, președintele Consiliului de administrație GEFCO.

“Această colaborare între doi parteneri cu competențe complementare se înscrie în strategia noastră de dezvoltare a inovării, fiind o oportunitate de creștere pentru noi.’’
GEFCO își propune să promoveze și să încurajeze inovația în cadrul Grupului, precum în rândul partenerilor externi, urmărind transforma sectoarelor logistică și transport. Compania se angajează la o politică comună privind inovația, care implică parteneriate precum acordul anunțat recent cu Techstars.

“Această acord marchează o nouă etapă în colaborarea noastră pe termen lung. În momente ca acestea, care necesită o abordare îndrăzneață, construim noi oportunități de business oferind expertiza noastră tehnologică pe care o punem în valoare cu ajutorul competențelor partenerilor noștri”, a declarat Mehdi Houas, președintele Grupului TALAN.

Proiectul este în concordanță cu politica de inovare urmată de Grupul TALAN încă de la început și consolidată prin activitatea sa de sprijinire a principalilor furnizori de servicii și a companiilor prin soluții inovatoare. Deoarece inteligența colectivă face parte din ADN-ul TALAN, grupul susține inițiativele care încurajează femeile și bărbații să colaboreze pentru a valorifica tehnologiile de azi și a construi lumea de mâine. Pentru TALAN, viitorul este un câmp de joc.

Despre Grupul GEFCO

Noi la GEFCO, considerăm cooperarea cu partenerii noștri pe termen lung drept cheia dezvoltării comune. Având la baza 69 de ani de experiență și o tradiție însemnată în industria automobilelor, proiectăm soluții inteligente și flexibile pentru lanțurile complexe de aprovizionare. Astăzi, grupul GEFCO este lider European în logistica automobilelor și un partener top 10 la nivel Mondial în soluțiile multimodale destinate lanțurilor de aprovizionare. Grupul este prezent în 47 de țări, cu 300 de locații din întreaga lume incluse în rețeaua sa actuală și având 13.000 de angajați la nivel global. GEFCO a raportat o cifră de afaceri de 4,4 miliarde de euro în 2017.

Despre Grupul Talan

Timp de peste 15 ani Talan a oferit consultanță companiilor, oferind suport și implementând planurile lor de transformare în Franța și în străinătate. Prezent pe patru continente, cu aproximativ 2.500 de angajati, grupul va genera venituri de 250 milioane de euro până la sfârșitul anului 2018. Compania TALAN își propune să recruteze 900 de angajați noi în 2018. Grupul plasează inovarea în centrul dezvoltării sale și ajută corporațiile să gestioneze schimbări tehnologice, cum ar fi big data, IoT, blockchain și inteligența artificială. Prezent la evenimente comerciale majore, cum ar fi Viva Technology, TALAN vorbește în mod regulat despre problemele legate de aceste tehnologii revoluționare alături de liderii sectorului și politicieni (Syntec Numérique, forumul parlamentar francez privind inteligența artificială, Smart City Paris etc.).

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.