Jost Group se înnoiește cu 500 de camioane Iveco Stralis LNG

Jost Group, specialistul pan-european de transport și logistică, se înnoiește cu 500 de camioane Iveco Stralis LNG, aceasta fiind cea mai mare tranzacțiea producătorului auto pentru vehiculele NP Stralis până în prezent. 

Astfel, una dintre cele mai mari companii de transport și logistică din Europa acordă o importanță deosebită camioanelor grele livrate de IVECO – confirmând încrederea în gazele naturale lichefiate (LNG) pentru a înlocui motorina.

Concepute pentru a fi cel mai durabil camion greu pe distanțe lungi fabricate vreodată, noile livrări se vor desfășura pe LNG – considerate pe scară largă ca fiind singura alternativă disponibilă în prezent pentru piața de masă a motorinei.

Camioanele 500 Stralis NP alimentate de LNG vor oferi un raport excelent între putere și greutate, densitatea de putere și liniștea de funcționare. Primele 150 de vehicule vor intra în funcțiune în cursul anului 2018, iar flota completă va fi în funcțiune până în 2020.

Acestea vor înlocui vehiculele cu motor diesel de 4 până la 5 ani în flota firmei belgiene de 1.400 de camioane și 3.000 de remorci, care a crescut constant după o serie de achiziții. Compania deja operează 132 de vehicule Stralis, dintre care două funcționează pe gaz natural comprimat (CNG).

Comentând acordul, Roland Jost, proprietar al Jost Group , a declarat: ” Aceasta marchează un punct de cotitură pentru afacerea noastră, pe măsură ce începem o deplasare strategică departe de dependența de motorină și de logistica ecologică, așa cum solicită clienții noștri, care sunt cerând un transport mai durabil.Experienta noastra excelenta in exploatarea vehiculelor diesel Stralis Euro 5 EEV ne-a vazut sa stabilim o relatie solida cu IVECO, sustinuta de o retea de service foarte puternica din Belgia.

” Acest lucru a jucat un rol cheie in decizia noastra de a face urmatorul pas pe calea spre durabilitate, alegerea NP IVECO Stralis NP ca cea mai buna solutie.Suntem mândri că suntem printre primii utilizatori ai acestei noi tehnologii: scopul nostru pentru următorii trei ani este acela de a avea 35% din flota noastră care rulează pe GNL. Grupul nostru susține, de asemenea, acest lucru printr-o investiție în infrastructura proprie de alimentare cu GNL, cu intenția de a deschide până la trei stații de distribuție în centrele noastre principale de operare din Belgia. 

Pierre Lahutte, președintele mărcii IVECO , explică: ” Gazul oferă cea mai largă gamă de oportunități de înlocuire a motorinei pe piața vehiculelor comerciale – nu mai este un carburant al mâine, este un carburant al zilelor noastre. Acest lucru a fost demonstrat ferm cu una dintre cele mai mari flote ale Europei, selectând NP Stralis, care rulează pe GNL, pentru a-și conduce programul de înlocuire a flotei. Grupul Jost are obiective clare privind durabilitatea și recunoaște avantajele pe care experiența noastră avansată în vehiculele cu putere naturală le poate aduce în exploatare. Suntem extrem de încântați să ne mărităm cota de flotă și să punem în aplicare operațiunile NP Stralis și GNL. 

Cererea de GNL este în creștere rapidă în întreaga Europă, iar Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Digitale din Germania (BMVI) a identificat LNG ca fiind cea mai bună soluție pentru transportul rutier pe distanțe scurte și pentru următorii 10-15 ani.

În cazul utilizării gazelor naturale fosile, emisiile de CO 2 ale Stralis NP sunt cu până la 10% mai scăzute decât echivalentul lor diesel, în funcție de misiune și compoziția gazelor naturale – crescând cu până la 95% mai puțin cu utilizarea biometanului. Cu tehnologia IVECO pentru gazele naturale, nivelul particulelor este neglijabil, iar NOx cu 50% mai mic comparativ cu motorina pe parcursul misiunilor lungi. De asemenea, este mult mai silențios, reducând nivelul zgomotului motorului cu aproximativ 50% – ajutând livrările în zonele urbane.

IVECO a fost primul producător din lumea transporturilor comerciale care a recunoscut, în 1991, potențialul de gaze naturale – foresight care a văzut compania dezvoltând o gamă completă de camioane, autoutilitare și autobuze cu gaz natural. Astăzi, au fost vândute mai mult de 22.000 de vehicule cu motor cu gaz IVECO.

Jost Group este o afacere de familie cu peste 2.800 de angajați, cu birouri care acoperă 10 țări din Europa și Africa de Nord. Oferă încărcături complete, parțiale și în vrac, inclusiv încărcături uscate de marfă și temperaturi controlate, plus mișcarea containerelor, a mărfurilor periculoase și a deșeurilor.

Grupul Jost este, de asemenea, partenerul cheie internațional în intermodalitate, în logistica aeriană și maritimă și depozitare, cu cele 300.000m2 de depozite interconectate.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.