Judecat pentru 1.000 de euro mită ca să obțină inspecția RAR

Un tânăr de 32 de ani, din Prahova, a fost trimis în judecată pentru trafic de influență, după ce a pretins 1.400 de euro și a fost prins în flagrant când primea 1.000 de euro pentru a obține inspecția RAR în cazul unui autoturism cumpărat din Marea Britanie, fără a-i face modificările cerute de legislație, respectiv schimbare comenzi, pedalier și faruri. 

Iată precizările DGA, transmise ZIUA CARGO:

Ca urmare a finalizării cercetărilor efectuate de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova și polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Prahova, luni, 15 martie 2021, a fost dispusă trimiterea în judecată a unui inculpat, persoană fără calitate specială, în vârstă de 32 de ani, cercetat sub măsura controlului judiciar pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În fapt, în cursul lunii noiembrie, un bărbat, martor denunțător în cauză, a achiziționat un autoturism înmatriculat în Marea Britanie de la proprietar, persoană care i-a recomandat un cunoscut, ca fiind cel care-l va ajuta să înmatriculeze autoturismul în România fără a-i face modificările conform legislației în vigoare (schimbare comenzi, pedalier și faruri).

În data de 16.11.2020, cei trei s-au întâlnit pe raza municipiului Buzău, ocazie cu care martorului denunțător i s-a pretins suma de 1.400 de euro pentru a i se obține documentația R.A.R. în vederea înmatriculării. Banii urmau să fie înmânați inculpatului a doua zi, la sediul RAR Reprezentanța Prahova, dată care a fost amânată pentru ziua următoare.

Astfel, în ziua de 18.11.2020, inculpatul a primit suma de 1.000 de euro din cei 1.400 de euro pretinși pentru a îndeplini formalitățile de înregistrare a autoturismului la RAR – Reprezentanța Prahova, urmând ca diferența de 400 de euro să o primească ulterior, când se remiteau și actele mașinii. Momentul remiterii celor 1.000 de euro a fost surprins în flagrant de către echipa alăctuită din procurorul de caz și polițiștii D.G.A., ulterior cercetările fiind efectuate cu inculpatul sub măsura controlului judiciar.

Pe parcursul cercetărilor a fost identificat și inginerul RAR Prahova care urma să îndeplinească procedurile specifice, documentele autoturismului fiind preluate de acesta și, ulterior, identificate în biroul directorului reprezentanței județene”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.