Jumatate din strazile din Straulesti, asfaltate pana la sfarsitul anului

 

O jumatate din cele 21 de strazi din Cartierul Straulesti, plus bulevardul Petrila, aflate in lucru in Sectorul 1 al Capitalei, vor fi asfaltate pana la sfarsitul anului, a anuntat, vineri, Cosmin Gheorghiu, director executiv la Directia Utilitati Publice din Primaria Capitalei.

\”Din cele 21 de strazi, 20 sunt in lucru. Bulevardul Petrila si 11 strazi de pe partea stanga a cartierului vor fi terminate pana la sfarsitul anului. Pentru cele de pe Straulesti-dreapta, facem eforturi sa fie in aceeasi situatie – mai putin strada Lemnarilor, care va fi finalizata anul viitor\”, a precizat Gheorghiu, dupa verificarea retelelor publice cu alimentare apa si canalizare din cartierul Straulesti.

Acum se executa lucrarile de instalare ale retelei de apa, canal si asfalt, gazul fiind deja introdus pe aceste strazi, intrucat Distrigaz si Enel au facut bransamente noi si au inlocuit retelele deteriorate. \”Este printre primele proiecte in care s-a construit canalizare pluviometrica, astfel incat apa de ploaie sa nu mai fie epurata\”, a explicat directorul de la Utilitati.

Proiectul Primariei Capitalei de reabilitare a strazilor din Cartierul Straulesti, Chitila Triaj si Vatra Noua, in valoare 93.733.000 de lei, este cofinantat de Banca Mondiala. Potrivit directorului Gheorghiu, in cartierul Vatra Noua reabilitarea a fost finalizata, iar in Chitila Triaj lucrarile vor fi gata in curand. Cat priveste Cartierul Giulesti, au fost definitivate retelele de utilitati publice pe doua strazi si se lucreaza la asfaltarea Caii Giulesti, care va fi gata anul acesta, pana la strada Rasadnitei.

In cartierul Progresul, 12 strazi din 35 sunt demarcate din luna august de municipalitate. \”La fel ca in Aparatorii Patriei, facem eforturi sa nu intram in iarna cu strazi sapate. Pe aceste strazi vom instala retele si le vom readuce la starea initiala inainte de venirea iernii. Pentru primavara sunt incheiate contracte de executie la toate cele 35 de strazi din cartier\”, a precizat Gheorghiu. Investitia din cartierul Giulesti este de 67 de milioane de lei, iar cea din Progresul, de 4.100.000 de lei.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.