Lefurile directorilor din companiile de stat, limitate la 6.691 lei

Guvernul a decis, in sedinta de miercuri, ca toti directorii companiilor de stat sa fie platiti pe tot parcursul anului 2010 la nivelul unui secretar de stat, adica cu 6.691 lei.

 

De asemenea, reprezentantii statului in Consiliile de administratie ale societatilor cu capital partial sau majoritar de stat vor avea, pe parcursul intregului an, o indemnizatie egala cu 1% din indemnizatia directorilor sau presedintilor consiliilor de administratie.

\”Am decis astazi sa prelungim aceasta situatie in care salariile directorilor de companii de stat sa fie reduse la nivelul salariului unui secretar de stat pe parcursul intregului an, si nu doar pana la 30 iunie. De asemenea, reprezentantii statului in companii, adica in consilii de administratie, vor avea pe parcursul intregului an doar 1% din salariul directorului. Am luat aceasta decizie de a prelungi pentru intreg anul 2010 aceasta limitare a salariilor si a indemnizatiilor celor care participa in consiliile de administratie datorita situatiei economice in care ne aflam, in care avem salarii si pensii inghetate. Este firesc ca, atunci, si la nivelul salariatilor, la nivel de director sau membri in consilii de administratie ale statului, sa avem aceeasi abordare unitara, tinand cont de dificultatea in care inca ne aflam, cu speranta ca in anul 2010, evident, vom iesi din recesiunea economica\”, a declarat premierul Emil Boc, la finalul sedintei.

Potrivit legislatiei in vigoare, limitarea remuneratiei sefilor de agentii guvernamentale, ai companiilor cu capital de stat si ai reprezentantilor statului in Consiliile de administratie ale societatilor cu capital partial sau majoritar de stat era prevazuta pana la 30 iunie 2010. Salariul unui secretar de stat este de 6.691 lei.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.