OG 81/2000, modificată: Inspecţia tehnică se va face şi la stațiile ITP, nu numai la RAR, pentru autovehiculele de transport mărfuri perisabile şi persoane. DOCUMENT

Camera Deputaţilor – for decizional – a adoptat astăzi, cu 287 voturi “pentru”, 7 abţineri şi un vot “împotrivă”, proiectul de lege iniţiat de Guvern pentru modificarea OG nr. 81/2000 privind certificarea încadrării vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în normele tehnice privind siguranţa circulaţiei rutiere, protecţia mediului şi în categoria de folosinţă conform destinaţiei, prin inspecţia tehnică periodică (ITP).

Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a aprobat proiectul de lege în data de 01.10.2014.

Noul act normativ prevede introducerea posibilităţii de efectuare a inspecţiilor tehnice periodice şi de către staţiile ITP autorizate – nu numai de personalul RAR cum era până acum -, la autovehiculele agreate pentru transportul mărfurilor perisabile şi a celor destinate trasnporturilor de persoane care au în afara locului conducătorului mai mult de 8 locuri pe scaune şi o vechime mai mare de 12 ani inclusiv, cu excepţia autobuzelor.

O altă prevedere se referă la creşterea periodicităţii de efectuare a ITP în cazul autovehiculelor utilizate pentru şcolile de şoferi, de la 6 la 1 an, cu excepţia autobuzelor şi microbuzelor, la care se aplică periodicitatea standard de 6 luni.

Dați click pentru a vizualiza toate Modificările OG 81.

Detalii despre întregul parcurs al proiectului legislativ în Parlament, AICI.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLȘU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.