Leonardo Badea, validat pentru funcția de președinte al ASF

Deputatul PSD Leonardo Badea a fost validat, luni, de Comisiile parlamentare de buget, finanțe și bănci, în funcția de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Badea este președinte al Comisiei de buget din Camera Deputaților și îl va înlocui pe Mișu Negrițoiu pentru restul perioadei de mandat al acestuia. Amintim că Negrițoiu a fost revocat din funcție prin votul Parlamentului, în data de 11 mai.

“Candidez pentru un rest de mandat de un an și ceva. Va fi o provocare să reușim ce ne-am planificat”, a declarat Leonardo Badea, precizând că “este necesară o poliţă RCA corectă”.

“Intenţia noastră a fost clară de la început că trebuie să avem o poliţă corectă pentru români şi trebuie să protejăm interesele consumatorilor. Adică să avem o poliţă care să ţină cont de toate elementele de calcul. Această poliţă nu trebuie să cuprindă în ea, pe undeva ascunse, în cadrul tarifului, sume de bani care să nu fie justificate din punct de vedere economic, probabilistic. Ştiţi că este o formulă de calcul”, a precizat Leonardo Badea, după audierile din comisii.

El a enumerat și alte obiective pe care le are la conducerea ASF, printre care activitate transparentă, reguli noi, moderne, adaptate și ferme pentru protecția consumatorilor pentru servicii financiare nebancare, susținerea dezvoltării fiecăreia dintre cele trei piețe, alinierea la legislația europeană.

“Sunt mai multe pieţe foarte importante reglementate de această Autoritate şi am considerat că este bine pentru România, pentru noi, să încercăm să creştem nivelul de încredere în această autoritate, ASF, şi să încercăm să creştem gradul de protecţie a consumatorului de produse şi de servicii financiare. Este o provocare, este un lucru în care intru cu mare încredere, dar şi cu responsabilitate. V-am şi spus că nu vin pentru o funcţie, ci vin pentru un proiect”, a arătat Badea.

Comisiile de buget, finanțe și bănci l-au validat, de asemenea, pe Ovidiu Răzvan Wlassopol pentru funcția de prim-vicepreședinte al ASF, membru executiv. S-au înregistrat 5 voturi împotrivă și 6 abțineri.

Propunerile urmează să fie supuse votului plenului Parlamentului.

Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat încă de la mijlocul lunii mai că îl va propune pe Leonardo Badea șef la ASF. Ulterior a apărut informația că funcția i-ar fi fost oferită lui Sorin Grindeanu, pentru a pleca fără scandal din fruntea Guvernului. Însă cum acesta a preferat să-și încerce norocul, a pierdut.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.