Licitație CFR pentru repararea trecerilor la nivel cu calea ferată

CFR SA a lansat licitația pentru întreținerea și repararea trecerilor la nivel cu calea ferată. Acordul-cadru, împărțit în 8 loturi, se va derula pe 4 ani și are valoarea totală estimată între 59,5 milioane și 793 milioane de lei, din fonduri de la Bugetul de Stat.

foto: Jean-Mihai Pîlșu

Lucrările vizează înlocuirea elementelor componente cu altele noi de același tip pe o lungime cumulată propusă de minimum 2.560 m liniari de trecere la nivel cu calea ferată (aproximativ 320 de treceri) și maximum 20.480 m liniari de trecere la nivel cu calea ferată (aproximativ 2.500 treceri la nivel).

Acordurile-cadru, aferente celor 8 Sucursale Regionale de Cale Ferată (București, Craiova, Timișoara, Cluj, Brașov, Iași, Galați și Constanța), se vor derula pe o perioadă de 4 ani și au ca obiectiv stabilirea termenilor şi condiţiilor ce vor guverna contractele sectoriale de lucrări (contractele subsecvente de lucrări, care se vor încheia la nivel de regională, în limita fondurilor alocate).

„Prin execuția acestor lucrări se va realiza înlocuirea elementelor componente a trecerii la nivel cu calea ferată și ale suprastructurii căii, având ca rezultat, eliminarea restricțiilor de viteză datorate stării căii pentru aducerea liniei în parametrii de exploatare proiectați și implicit asigurarea confortului sporit și a siguranței circulației rutiere prin realizarea planeității zonei carosabile a trecerii la nivel cu calea ferată”, precizează CFR.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 07.04.2022, deschiderea acestora urmând să aibă loc în aceeaşi zi la ora 15.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.