Licitație pentru 400 de autobuze noi în București

Primăria Capitalei a lansat licitația internațională pentru achiziţionarea a 400 de autobuze Euro 6, cu grad redus de poluare, pentru Regia Autonomă de Transport București (RATB).

Imagine: Jean-Mihai Pâlșu

Contractul este multianual, astfel că Municipalitatea va achita pe parcursul a 4 ani 510,5 milioane de lei, cu TVA, astfel că suma ce va fi pusă la bătaie pentru un autobuz este de aproximativ 1,5 milioane de lei.

Termenul-limită pentru depunerea ofertelor scanate în SEAP este, conform calendarului, 14 august 2017.

Conform caietului de sarcini, contractul vizează achiziţia a 400 de autobuze urbane cu podeaua complet coborâtă, din care 320 din gama de 12 metri cu o capacitate minimă de 96 de călători, 50 de autobuze din gama de 10 metri şi o capacitate minimă de 70 de călători, precum şi 30 de autobuze articulate, lungi de 18 metri, cu o capacitate minimă de 135 de călători.

Noile mijloace de transport în comun vor fi dotate cu un sistem performant de încălzire, ventilație și aer condiţionat pentru călători şi pentru compartimentul şoferului, un sistem Wi-Fi de conectare gratuită a posesorilor de telefoane mobile, sisteme performante de informare a călătorilor.

De asemenea, noile autobuze vor beneficia de facilități pentru persoanele cu dizabilități: rampă mecanică pentru persoanele care se deplasează cu cărucior și difuzoare externe pentru persoanele cu dizabilități de vedere.

Dotate cu motorizare Euro 6, autobuzele vor putea funcţiona pe diesel şi biodiesel, echipament de numărare a numărului de călători (cu precizie de minim 99%), monitoare TFT/LED pentru informare şi publicitate, sistem care să prevină furtul de combustibil, echipamente de măsurare a consumului de combustibil, cu transmiterea datelor prin computerul de management al traficului şi instalaţie de detectare şi alarmare în cazul deschiderii neautorizate a buşonului de la rezervor.

O altă facilitate importantă pe care o vor avea noile mijloace de transport în comun va fi un sistem de comunicare performant, conectat în timp real cu instituțiile de intervenție, Salvare, Pompieri, Jandarmerie, pentru un timp de reacție foarte scurt în cazul unor incidente, dar și comunicarea cu dispeceratul, pentru transmiterea datelor legate de comerțul electronic al titlurilor de călătorie.

Autobuzele vor fi dotate cu sisteme de supraveghere video ce vor asigura atât la interior, cât și la exterior, captarea de imagini pentru a preveni actele antisociale.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.