Licitație prelungită pentru autobuzele RATB

Primăria Municipiului București (PMB) a decis să prelungească până în luna martie 2018 perioada de analizare a ofertelor depuse la licitația privind achiziționarea a 400 de autobuze pentru RATB.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea

“Având în vedere că în data de 5 decembrie a expirat perioada de 25 de zile de evaluare a ofertelor pentru licitația organizată de PMB în vederea achiziționării de autobuze, Municipalitatea anunăa că, potrivit art. 227 alin 3 din Legea 99/2016, această perioadă de evaluare se prelungește (pe durata de valabilitate a ofertelor) până cel mai târziu pe data de 10 martie 2018. Este important de subliniat că procedura se poate finaliza oricând în acest interval”, precizează PMB, în comunicatul remis redacției în data de 7 decembrie.

Iată și argumentul: “Această prelungire a fost impusă având în vedere complexitatea caietului de sarcini și volumul mare de documente aferente propunerilor tehnice, iar procesul de evaluare este laborios”.

Art. 227 alin 3 din Legea 99/2016 privind achizițiile sectoriale prevede că “Autoritatea contractantă stabilește oferta câștigătoare în termen de 25 de zile de la data limita de depunere a ofertelor. Prin excepție, în cazuri temeinic justificate, poate prelungi această perioadă”.

Patru companii au depus oferte, până la data limită de 10 noiembrie, la licitația pentru achiziționarea a 400 de autobuze urbane Euro 6.

Este vorba despre (ordine alfabetică):

– KARSAN OTOMOTIV SANAYI VE TICARET A.S

– MAN TRUCK&BUS AG

– MERCEDES BENZ ROMANIA SRL

– OTOKAR EUROPE.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.