Licitatii pentru construirea a 103 crese si gradinite

 

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a lansat, vineri, primele licitatii pentru construirea de crese sau gradinite, ce vor fi realizate in cadrul PNDI, subprogramul Modernizarea localitatilor romanesti. Este vorba despre achizitionarea serviciilor de proiectare si executie a 103 gradinite/crese (18 din judetul Buzau, 29 din judetul Vrancea, 26 din judetul Botosani si 30 din judetul Suceava). Criteriul de atribuire a contractului este pretul cel mai scazut.

 

Valoarea estimata maxima pentru fiecare judet este de: 15.377.079 lei pentru judetul Buzau, 23.726.419 lei pentru judetul Vrancea, 22.765.426 lei pentru judetul Botosani, respectiv 26.690.406 lei pentru judetul Suceava. Costurile sunt estimate fara TVA si includ proiectare si executie, precum si finantarea. Investitiile au fost stabilite in functie de propunerile inaintate de autoritatile publice locale si in urma analizei Comisiei Tehnico-Economice a ministerului, in baza criteriilor de prioritizare prevazute de legislatia in vigoare. Proiectele-tip utilizate pentru aceste obiective de investitii sunt de trei categorii: pentru crese/gradinite cu una, doua sau trei grupe de copii, si sunt puse la dispozitie de MDRT. Primariile beneficiare ale investitiilor sunt cele care identifica terenul pe care vor fi amplasate constructiile. De asemenea, tot ele vor realiza, la finalizarea investitiei, retelele tehnico-edilitare.

Operatorii economici interesati pot consulta in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (www.e-licitatie.ro) anuntul de participare, fisa de date a achizitiei si caietul de sarcini.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.