LIVE. Parlamentul European votează Pachetul Mobilitate 1

UPDATE: Motiunile de respingere a textelor PM1 au primit vot negativ in Plenul Parlamentului European. Urmeaza votul pe amendamente.

Parlamentul European votează, în plenul din 8-9 iulie, Pachetul Mobilitate 1. Pentru ca acesta să fie adoptat, este nevoie de cel puțin 353 voturi (majoritate absolută) din totalul de 705 europarlamentari și să nu se introducă alte amendamente la versiunea TRAN și a Consiliului. 

Plenary session in Brussels – week 25

Ședința de plen va începe la ora 15.00, iar prima sesiune de votare va începe la ora 16.30 (17.30 ora României), care include și votul dosarelor Pachetului Mobilitate 1.

Transmisiunea în direct poate fi vizionată aici:

https://multimedia.europarl.europa.eu/en/plenary-session_20200708-0900-PLENARY_vd?fbclid=IwAR01OAwMQZqaO4fQwxkoMibv_51F7oofkLsgjWHUCZ9F3YvjyB3KZlvqTCM

Amintim că, pe 8 iunie, Comisia pentru Transport și Turism (TRAN) a Parlamentului European a adoptat, în a doua lectură, fără niciun amendament, toate cele trei dosare sociale și de acces la piață ale Pachetului Mobilitate 1. 

După adoptare, Pachetul Mobilitate 1 va intra în vigoare la publicarea în Jurnalul Oficial al UE, însă, primele prevederi vor fi aplicate la 20 de zile – Normele privind timpii de conducere și de odihnă, inclusiv întoarcerea șoferilor în țară, la 3 săptămâni.

Normele privind întoarcerea acasă a camioanelor și alte modificări ale regulilor de acces la piață se vor aplica la 18 luni de la publicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.