Logistica alimentată de energie verde: Ferme fotovoltaice la Raben

Depozitele și birourile Raben Group din Polonia trec la energie 100% verde în baza unui acord pe șapte ani pe care compania tocmai l-a semnat cu PGE Obrót, o companie a Grupului PGE (Polska Grupa Energetyczna). Conform acordului, în Polonia vor fi construite ferme fotovoltaice cu o capacitate totală de 35 MWp dedicate operatorului logistic.

Precăzările transmise ZIUA CARGO:

Unul dintre cei mai mari operatori logistici din Europa, Raben Group, tocmai a semnat un acord pe șapte ani cu PGE Obrót pentru achiziționarea de energie verde (Power Purchase Agreement). În conformitate cu acordul, Raben din Polonia va folosi energie 100% cu emisii zero începând cu 2023. Ferme fotovoltaice dedicate vor fi construite pentru a răspunde nevoilor operatorului logistic. Acordul pe termen lung va fi în vigoare din 2023 până la sfârșitul lui 2029. 

Ewald Raben, CEO Raben Group: „Sunt foarte încântat că toate facilitățile noastre vor fi alimentate cu energie 100% verde din fermele fotovoltaice. Acest lucru va reduce emisiile de CO2 și va contribui la implementarea Strategiei noastre de durabilitate. Dacă nu avem grijă de planeta noastră acum, copiii noștri vor avea o problemă. Acesta este motivul pentru care ne dorim să fim un trendsetter pe piață în ceea ce privește sustenabilitatea, nu doar având camioane verzi, ci prin toate procesele pe care le facem cât mai ecologice. Semnarea acordului cu PGE este un alt pas pentru a sprijini activ Obiectivele de Dezvoltare Durabilă a ONU și o oportunitate pentru investiții verzi în țara noastră.”

Aceasta înseamnă că noi locații care generează energie verde vor apărea pe harta Poloniei datorită Grupului Raben. Vor exista mai multe ferme fotovoltaice dedicate, cu o suprafață totală de aproximativ 40 ha și o capacitate totală de aproximativ 35 MWp, furnizând 35.000 MWh de energie electrică pe an – este întreaga cerere de energie electrică a tuturor instalațiilor Raben din Polonia. Construcția primei ferme va începe la începutul anului 2022. 

Wojciech Dąbrowski, președintele Consiliului de Administrație al PGE Polska Grupa Energetyczna: „Grupul PGE va construi ferme fotovoltaice care vor furniza energie electrică verde pentru a acoperi pe deplin cererea Grupului Raben din Polonia. Modelul de cooperare dezvoltat va combina competențele PGE Polska Grupa Energetyczna, PGE Energia Odnawialna și PGE Obrót. Acesta este primul contract de acest fel în PGE Group și încă un pas în implementarea noii noastre strategii. Suntem lideri în schimbarea verde, livrăm energie verde clienților noștri și în același timp, suntem o companie care le oferă cunoștințe și consiliere profesională pe piața în schimbare”. 

De asemenea, este de menționat că Raben a contractat și energie regenerabilă pentru perioada 2021-2022, ceea ce reduce semnificativ emisiile de gaze cu efect de seră. Cu toate acestea, acordul cu PGE semnat anul acesta contribuie la crearea de noi ferme fotovoltaice pe harta Poloniei.

Grupul și-a implementat în mod constant strategia de sustenabilitate, unul dintre obiectivele principale fiind reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Acordul de achiziție de energie verde (PPA) semnat recent va contribui cu siguranță la acest lucru. 

De asemenea, compania a făcut o serie de alți pași de-a lungul anilor pentru a-și reduce amprenta de carbon. Ne bazăm, printre altele, pe o flotă modernă, depozite și birouri eficiente din punct de vedere energetic și organizarea optimă a transportului, precum și instrumente care profită de tehnologia și software-ul modern (Smartour, calculatorCO2). 

Raben Group 

Raben Group este un operator logistic care oferă servicii complete TFL: logistică contractuală, rețea rutieră (internă, internațională și către Est), Fresh Logistics, FTL și transport intermodal, transport maritim și aerian.

Peste 90 de ani de experiență și recunoaștere pe piață permit construirea și menținerea unor relații pe termen lung cu clienții. Compania oferă logistică „cu chip uman” pentru întreprinderile mici, mijlocii și mari. Parteneriatul și încrederea fac parte din acest stil de cooperare. În afaceri, Raben respectă principiile fair-play-ului, deoarece consideră că relațiile bazate pe onestitatea reciprocă construiesc un mâine mai bun.

Grupul are peste 160 de filiale proprii în 14 țări europene (Polonia, Germania, Țările de Jos, Cehia, Slovacia, Ucraina, Lituania, Letonia, Estonia, Ungaria, România, Bulgaria, Grecia și Italia), gestionând aproximativ 1.300.000 m2 de capacitate de depozitare. iar în fiecare zi trimite peste 9.000 de camioane pe drumuri. Totuși, totul a pornit de la o mică afacere de familie olandeză. Fiecare dintre cei peste 10.000 de angajați are propriul impuls individual, care face ca echipa să avanseze. Grupul își implementează în mod constant strategia de dezvoltare durabilă bazată pe trei piloni: organizare responsabilă, protecția mediului și impact social.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.