Lotul 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda, deschis traficului cu restricții

Lotul 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda a fost deschis traficului, în 3 decembrie, cu restricții de viteză, deoarece lucrările de construire nu sunt  finalizate.

Astfel, mașinile pot circula cu o viteză maximă de 100 km/h, iar din totalul de 17 km au fost inaugurați numai 14,8 km cu câte două benzi pe sens, apoi traficul este deviat pe o singură bandă pe o distanță de 700 de metri, pe pasajul peste calea ferată, până la conexiunea cu DN1.

Porțiunea de autostradă face legătura între Nodul Rutier Sebeș (legătura cu DN1 prin bretelele 5 și 6), Nodul Rutier Alba Iulia Sud și Nodul Rutier Alba Iulia Nord (bretelele 1, 2 si 3).

Prezent la inaugurare, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a amintit că „Lotul 1 Sebeș-Turda trebuia finalizat în anul 2016 când a fost aprobată o extensie de timp de doi ani și iată că am ajuns în 2020 să dăm în trafic un obiectiv după șase ani de la semnarea contractului și nici acum în integralitate”.

Contractul pentru realizarea celor 17 km de autostradă între Lancrăm (Sebeș) și Pârâul Iovului, în valoare de 541,73 milioane de lei (fără TVA), a fost semnat în anul 2014, cu Asocierea Impresa Pizzarotti&C SPA Pomponio Construcții.

Lotul 2 mai așteaptă

„În ceea ce privește lotul 2, pentru cei 24 de kilometri dintre Alba Iulia și Aiud lucrurile nu stau așa cum ne-am fi dorit. Mi-aș fi dorit să avem o evoluție mai bună și să fie și el dat în trafic în același timp cu lotul 1, pentru a avea continuitate de la un capăt la altul pe autostrada A10. Din păcate, nu se întâmplă acest lucru, ceea ce nu reprezintă un motiv de mândrie nici pentru CNAIR și nici pentru antreprenori”, a precizat Lucian Bode.

„Acest coridor de transport care va fi finalizat în integralitate în anul 2021 și va contribui la asigurarea conectivității între Autostrada A1 și Autostrada 3-Autostrada Transilvania. Îmi doresc,  și aici ar fi bine să rețină CNAIR și antreprenorul de pe lotul 2, ca până la sfârșitul lunii mai, anul viitor, să se recepționeze în integralitate cei 41 de kilometri de autostradă”, a adăugat ministrul Transporturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.