Lotul 2 al Autostrăzii de Centură a Capitalei (A0) intră în șantier

Ministerul Transporturilor a semnat, în 11 august, autorizaţia de construire pentru 1,7 din ce 16 kilometri ai Lotului 2 al Autostrăzii de Centură a Capitalei (A0), cuprins între DN6 și DN5, în zona Berceni.

„Parcurgem încă o etapă pentru realizarea A0 – cel mai important proiect rutier din Regiunea București-Ilfov! Am semnat autorizația de construire pentru un sector din Lotul II al A0 Sud. Va fi realizată structura rutieră, va fi ridicat un pasaj la km 70+500, vor fi executate lucrări de consolidare, relocare rețele, iluminat, de siguranța circulației”, a anunțat pe Facebook secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu.

El a postat și autorizația de construire:

Lotul 2 al Autostrăzii de Centură A0 Sud are o lungime de 16,3 km. Constructorul desemnat este Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş, iar contractul are o valoare de 750,8 milioane de lei.

Autostrada de Centură București A0, parte a Coridorului 4 pan-european, va avea o lungime totală de 101 km.

Constructorul turc va realiza și lotul 1 al Autostrăzii de Centură a Capitalei, ramura sudică, care are o lungime de circa 17 km. Deocamdată se lucrează încă la proiectarea acestui segment de autostradă.

Pentru lotul 3, grecii de la Aktor au fost penalizați de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), deoarece întârzie cu predarea proiectului tehnic. 

Scrioșteanu este însă optimist: „Așa cum am promis, în 2 ani vom finaliza cele 5 pasaje pe actuala Centură a Bucureștiului, respectiv Mogoșoaia, Berceni, Cernica, Domnești și Popești-Leordeni și, în 3 ani, Autostrada de Centură București Sud, mai precis cele 3 loturi de pe A0 Sud”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.