​Lucian Heiuș, noul președinte ANAF

​Premierul Nicolae Ciucă l-a numit pe secretar de stat în Ministerul Finanțelor, Lucian Heiuș, în funcția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), în data de 5 mai.

Fostul președinte al ANAF, Mirela Călugăreanu, va fi consilier la Curtea de Conturi, ea fiind votată încă din februarie, în Parlament, pentru această poziție.

Premierul Ciucă a declarat: „Am cerut noului preşedinte al ANAF ca principalul obiectiv să fie creşterea nivelului de colectare pentru a asigura finanţarea măsurilor economice şi sociale pentru protejarea cetăţenilor şi economiei de efectele perioadei dificile pe care o traversăm. Creşterea încasărilor din primul trimestru al acestui an comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut trebuie continuată într-un ritm mai susţinut. Implementarea proiectelor „Radarul mărfurilor” şi „E-factura” sunt, de asemenea, în măsură să aducă mai mulţi bani la bugetul de stat şi să asigure un mediu de business concurenţial”.

În vârstă de 56 de ani, Lucian Heiuș a fost director executiv în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Hunedoara (2005-2009), apoi trezorier şef (2009), director executiv (2009-2012) și consilier superior (2012).  

În intervalul 2012-2013, a ocupat poziţia de director general la Uzina Mecanică Orăştie. În cursul anului 2013 a fost director executiv la Camera Agricolă Judeţeană Hunedoara şi director general adjunct în cadrul Direcţiei Generale a Domeniilor Reglementate Specific şi Direcţiei de Buget, Contabilitate Internă, Investiţii şi Achiziţii Publice, din cadrul Ministerului Finanţelor Publice.  

A mai fost director general la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara (2013-2014), director executiv – servicii interne (mutare temporară) (2014-2015), director general (2016) la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara.   

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.