Lucian Șova, remaniat. Noul ministru al Transporturilor, Olguța Vasilescu

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a fost remaniat de conducerea PSD în 19 noiembrie, iar în locul lui este propusă Olguța Vasilescu, fost ministru al Muncii, urmând ca președintele Klaus Iohannis să semneze decretul de numire.

“Am văzut că are capacitate de a duce la bun sfârșit proiecte majore pentru România. sperăm ca succesul pe care l-a avut în cadrul Ministerul Muncii și Justiției Sociale să fie repetat și în Ministerul Transporturilor, a declarat premierul Viorica Dăncilă despre Olguța Vasilescu.

Olguța Vasilescu este al patrulea ministru al Transporturilor în ultimii doi ani – de la alegerile din decembrie 2016 -, antecesorii săi fiind Alexandru-Răzvan Cuc, Felix Stroe și Lucian Șova.

Totodată, Comitetul Executiv Național (CExN) al PSD a remaniat alți 7 miniștri: 

Paul Stănescu a fost eliminat de la Ministerul Dezvoltării, unde va fi instalat Ilan Laufer – fost ministru pentru Mediul de Afaceri în Guvernul Mihai Tudose și fost secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în cabinetul Sorin Grindeanu. Laufer va primi și funcția de vicepremier. 

La Ministerul Muncii, în locul Olguței Vasilescu este propus deputatul Marius Budăi.

De la Ministerul Economie a fost eliminat Dănuț Andrușcă, iar în locul lui a fost numit senatorul Niculae Bădălau – până mai ieri contestatarul lui Dragnea.

De la Ministerul Apărării a demisionat Mihai Fifor, înainte de a-l da afară Dragnea, iar în locul lui este propus senatorul Gabriel Leș, fost ministru al Apărării în Guvernul Grindeanu.

De la Ministerul Culturii a fost eliminat omul Gabrielei Firea, George Ivașcu, iar în locul lui este propus senatorul Daniel Breaz.

Au mai fost eliminați Petru Bogdan Cojocaru de la Ministerul Comunicațiilor – iar în locul lui a fost propus Alexandru Petrescu -, și Ioana Bran de la Ministerul Tineretului și Sportului – înlocuită cu Bogdan Matei.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.