MAE: Atenționare de călătorie în Bulgaria

zapada-cnair-viscol-2Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie în care îi informează pe cetățenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Bulgariei că Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie bulgar a prognozat pentru miercuri Cod Galben de ninsori și polei în 23 de districte.

De altfel, autoritățile din țara vecină au restricționat traficul prin Vama Ruse pentru toate categoriile de autovehicule, potrivit Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

De asemenea, pe DN 5 București-Giurgiu se circulă cu restricție de tonaj pentru mașinile cu masa mai mare de 7, 5 tone, conform ISU Giurgiu.

Căderi abundente de precipitații sub formă de ninsoare și formare de polei sunt prognozate în 21 de districte: Vidin, Montana, Vrața, Pleven, Lovech, Gabrovo, Plovdiv, Smolyan, Pazardzhik, Stara Zagora, Veliko Târnovo, Sliven, Yambol, Burgas, Varna, Dobrich, Ruse, Targovishte, Shumen, Silistra și Razgrad.

Totodată, căderi abundente de precipitații sub formă de ninsoare, formare de polei și vânt puternic vor fi în districtele Kardzhali și Haskovo.

În prezent, pe drumul național I-2, pe direcția de mers Razgrad — Shumen, precum și pe teritoriul regiunii Shumen, ca urmare a zăpezii căzute și a condițiilor de vizibilitate mult redusă, a fost dispusă limitarea temporară a circulației autovehiculelor cu greutate mai mare de 12 tone.

Totodată, se circulă în condiții de iarnă în regiunile Sliven, Veliko Tarnovo, Ruse și Silistra. În astfel de cazuri, autoritățile competente bulgare vor putea decide închiderea sau limitarea temporară a circulației vehiculelor pe anumite segmente de drumuri naționale, în încercarea de a evita aglomerări și blocări ale mijloacelor de transport în trafic și de a asigura condiții prielnice deblocării și curățării drumurilor naționale.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia, +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Sofia: +359879440758.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet www.meteoalarm.eu/en_UK/0/0/BG-Bulgaria.html și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în “App Store” și “Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.