Mai puține construcții în S1

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut în prima jumătate a anului față de aceeași perioadă din 2017 cu 0,1% ca serie brută și a crescut 1,1% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, potrivit datelor comunicate în 14 august de Institutul Național de Statistică (INS).

Foto: Jean-Mihai Pâlșu

Scăderea s-a reflectat la lucrările de construcţii noi (-3,6%) şi la lucrările de reparaţii capitale (-1,0%). Creştere a fost la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+13,0%). Pe obiecte de construcţii, clădirile rezidenţiale au scăzut cu 27,0%. Creşteri au fost la construcţiile inginereşti (+13,3%) şi la clădirile nerezidenţiale (+7,1%).

Ca serie ajustată, pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 11,0% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 1,5%. Scădere a fost la lucrările de construcţii noi cu 0,9%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale cu 14,9%, respectiv cu 8,0%. Scădere s-a înregistrat la clădirile rezidenţiale cu 24,8%. 

Iunie 2018 comparativ cu mai 2018

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 14,6%, creştere reflectată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 26,5%, lucrările de reparaţii capitale cu 11,9% şi la lucrările de construcţii noi cu 11,3%.

Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri la clădirile rezidenţiale cu 23,1%, construcţiile inginereşti cu 14,1% şi la clădirile nerezidenţiale cu 10,3%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total cu 0,8%, scădere reflectată la lucrările de construcţiile noi cu 2,6%. Creştere s-a înregistrat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 6,4%.  Lucrările de reparaţii capitale au rămas la acelaşi nivel.

Pe obiecte de construcţii volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 3,7% şi la clădirile nerezidenţiale cu 3,0%. Creştere a fost la clădirile rezidenţiale cu 2,5%.

Iunie 2018 comparativ cu iunie 2017

Volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută, a crescut pe total cu 0,9%, creştere reflectată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 22,3%. Scăderi s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale cu 12,2% şi la lucrările de construcţii noi cu 2,9%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii la construcţiile inginereşti a crescut cu 15,8% şi la clădirile nerezidenţiale cu 9,8%. Scădere a fost la clădirile rezidenţiale cu 32,4%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 2,0% creştere reflectată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 25,9%.S-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale cu 10,9% şi la lucrările de construcţii noi cu 0,3%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 16,5% şi la clădirile nerezidenţiale cu 11,5%. Scădere s-a înregistrat la clădirile rezidenţiale cu 30,7%.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.