Control mai rapid la pașapoarte în Aeroportul Otopeni

Compania Națională Aeroporturi București a continuat procesul de fluidizare a controlului pasagerilor la punctele de frontieră prin suplimentarea numărului de ghișee și reorganizarea zonei de control al pașapoartelor, pe fluxul de plecări al Aeroportului Henri Coandă, capacitate de procesare crescând astfel cu 50%.

“Începând cu această săptămână, capacitatea de procesare a pasagerilor la ghișeele de control de frontieră a crescut cu aproape 50% pe fluxul de ieșire din țară. Timpul de așteptare al pasagerilor la controlul documentelor a scăzut substanțial, în prezent aceasta fiind de 2-5 minute”, a declarat directorul general al CNAB, Bogdan Mîndrescu.

În prezent, după reorganizarea zonei de control al pașapoartelor, pasagerii au la dispoziție pe fluxul de plecări 13 ghișee ale Poliției de Frontieră, cu 26 de posturi de control.

“Ministerul Afacerilor Interne a asigurat acoperirea tuturor posturilor de control din aeroport cu ofițeri ai Poliției de Frontieră. Noile ghișee au funcționat în program de testare începând din data de 24 august, iar din aceasta săptămână au intrat în funcțiune la capacitate maximă”, se arată într-un comunicat al CNAB.

“Vom continua eforturile pentru optimizarea serviciilor noastre și analizăm posibilitățile extinderii capacităților de procesare, astfel încât tranzitul pasagerilor prin Aeroportul Henri Coandă să fie cât mai rapid și mai confortabil. Mulțumim pentru înțelegere pasagerilor noștri și îi asigurăm că luăm toate măsurile pentru confortul și securitatea lor, dar și pentru desfășurarea în deplină siguranță a operațiunilor aeroportuare”, a precizat Bogdan Mîndrescu.

Începând de săptămâna trecută și capacitatea de procesare a pasagerilor la intrarea în țară a fost extinsă cu 2 ghișee, respectiv 4 posturi de control, dedicate curselor charter.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.