Manipularea tahografului și detașarea lucrătorilor: 43 de polițiști din UE, instruiți (ROADPOL)

Un număr de 43 de ofițeri de poliție din toată Europa au fost instruiți, la un Masterclass ROADPOL, privind manipularea tahografului și detașarea lucrătorilor potrivit noilor reguli din Pachetul Mobilitate 1.

Evenimentul educațional a avut loc la Cremona (22-25 martie), a fost finanțat de Comisia Europeană în cadrul proiectului STRIDER II și a fost organizat logistic de Poliția de Stat italiană.

Masterclass-ul s-a concentrat pe detectarea intervențiilor rău intenționate asupra tahografelor digitale care urmează să le înlocuiască complet pe cele analogice ca dispozitive de control în sectorul european de transport de marfă. Programul a inclus o prezentare a istoriei tahografelor de la era analogică la cea digitală de către liderul ROADPOL Tachograph Working Group (TWG), Sven Kilian, de la Poliția statului german Renania-Palatinat. Kilian a predat, de asemenea, citirea datelor tehnice ale tahografului și a făcut lumină asupra cazurilor practice de sigilare a tahografului.

O altă formare-cheie privind detectarea manipulărilor tehnice de tahograf a fost condusă de inspectorul șef, membru ROADPOL TWG, Frederic Martin, un coordonator național pentru manipularea tahografului la Poliția Federală Belgiană. În continuare, Kilian a susținut o sesiune de prezentare a ultimelor modificări ale Regulamentului privind pachetul de mobilitate (nr.) 165/2014.

Programul a inclus și un curs de formare privind utilizarea Sistemului de informații al pieței interne (IMI) privind detașarea lucrătorilor în cadrul Uniunii Europene, susținut de Inès Maillart de la Comisia Europeană. Masterclass-ul a inclus și o prezentare despre sarcinile și programele Autorității Europene a Muncii de către domnul Seamus Lynch de la ELA.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.